Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Peste doua milioane de hectare de teren agricol, irigate pana la sfarsitul anului

peste-doua-milioane-de-hectare-de-teren-agricolirigate-pana-la-sfarsitul-anului

La acest moment sunt deschise 40 de santiere , dar ministrul Agriculturii a dat asigurari ca acestora li se vor adauga alte 30 de santiere.


Ministrul Petre Daea a declarat zilele trecute ca ca pana la sfarsitul anului vor fi irigate doua milioane de hectare de teren din tara.
 
„Noi trebuie sa punem in opera cele doua milioane de hectare sa le irigam pana in 2020, in asa fel incat sa avem stabilitatea productiei, sa redam posibilitatea fermierilor sa foloseasca apa aceasta. Peste tot acolo unde avem aceasta minune, aceasta apa dumnezeiasca, sa o folosim pentru irigatul plantelor si, evident, sa o ducem in procesul de productie pentru a avea castig atat tara cat si fermierii”, a spus ministrul Petre Daea, in timpul unei vizite la amenajarea de irigatii Tabara - Trifesti - Solonet din judetul Iasi.
 
Cu aceasta ocazie, ministrul a declarat ca desi in prezent sunt 40 de santiere de amenajare a sistemelor de irigatii, doreste sa mai infiinteze alte 30.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Vom ajunge la 70 de santiere in sistemul de irigatii in toata tara, acolo unde au fost sisteme de irigatii iar acum sunt intr-o anumita stare de degradare si nu mai au posibilitatea folosirii cu randament convenabil. Voi urmari la fata locului modul in care se executa sistemul de irigatii”, a subliniat ministrul Agriculturii.
 
Conform declaratiilor sale, in judetul Iasi este un nod de amenajare hidrotehnic extrem de important.
 
„Suntem in partea de sud a Soronetului. Vom merge si in partea de nord. Aici au inceput lucrarile, acolo vor demara in august. Aici inlocuim partea aceasta de aspiratie pentru a se putea executa lucrarile care sunt stabilite prin proiect. Schimbam toate cele 12 agregate de pompare, le punem in functiune pana la campania de irigat„, a afirmat Petre Daea.
 
Conform ministrului Agriculturii, pana pe 15 aprilie lucrarile ar trebui finalizate. „Le dam apa fermierilor si gratuit, in asa fel incat sa putem ajunge cu acest factor de vegetatie la radacina plantelor si sa obtinem productii pe care Romania le spera, fermierii lucreaza pentru ele, iar Guvernul acorda sume importante. Aici avem de-a face cu o contributie importanta a statului in sistemul de irigatii”, a declarat ministrul Agriculturii.
 
El a tinut sa precizeze ca statul investeste si executa lucrari prin Agentia de Imbunatatiri Funciare. Ministrul a mai precizat ca 40 la suta din suma totala alocata Ministerului Agriculturii este pentru investitii.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016