Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Piaţa românească a vinurilor, în cadere liberă


ostrovPiata interna a vinurilor este in cadere libera, numai in luna aprilie, vanzarile inregistrand o scadere cu circa 30% fata de luna martie, sustine directorul executiv al companiei producatoare de vinuri, Domeniile Ostrov, Marian Moise.

Acesta a declarat ca piata interna a vinurilor este in continua scadere. "Se inregistreaza o cadere libera atat din punct de vedere al volumelor vandute, dar si al preturilor. Probabil ca e dupa Paste, romanul a ramas fara bani, asa incat in luna aprilie vanzarile de vin au scazut cu aproximativ 30%", a explicat Marian Moise, potrivit NewsIn.
El a adaugat ca, in acest context, orice producator de vinuri din tara ar trebui sa poata scoate pe piata vinuri ieftine, cu preturi care echivaleaza un euro.

"Suntem obligati sa realizam produse ieftine, dar de calitate. Cred ca orice producator este capabil sa scoata pe piata un vin care sa coste aproximativ un euro", a mai spus oficialul Domeniile Ostrov.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Potrivit lui Moise, cel mai ieftin vin din gama Domeniile Ostrov costa in magazine circa 4,7 lei.

Reprezentantul Domeniile Ostrov a adaugat ca, in acest context, pe fondul crizei economice, romanii se orienteaza catre gama economica de vinuri.

Domeniile Ostrov isi propune pentru acest an o cifra de afaceri de sase milioane de euro si are ca obiectiv intrarea intre primii cinci jucatori de pe piata vinurilor din Romania in urmatorii 3-4 ani.

"Vindem asa cum ne-am propus, circa 150.000 sticle pe luna, asa ca vom atinge in luna iunie 900.000 unitati vandute. Suntem in grafic si vizam o cifra de afaceri de sase milioane euro in acest an", au spus reprezentantii companiei.

Investitie in turismul viticol

Pentru anul acesta, Domeniile Ostrov are in plan sa demareze anul acesta investitii totale de 6,5 mil. euro in spatii de cazare, o zona de entertainment si sala de degustare de vin in zona Domeniile Ostrov.
Compania intentioneaza sa construiasca o pensiune de 5 stele si un restaurant, printr-o investitie de 500.000 euro, dar si un hotel de 5 stele care va cuprinde si spatii de birouri, in valoare de 1,5 mil. euro.

In plus, compania si-a bugetat investitii de inca 500.000 euro pentru amenajarea unei sali de degustare de vin subterana la fabrica din Lipnita

Pe langa aceste investitii, firma si-a bugetat 4 mil. euro pentru amenajarea in zona a unui port de iahturi, teren de fotbal cu nocturna, teren de golf si un aqua park.

Domeniile Ostrov a intrat pe piata vinurilor romanesti la inceputul acestui an, dupa o investitie de circa 20 milioane euro. Producatorul de vin detine 1.600 hectare de teren, dintre care 1.200 hectare de vita-de-vie, iar 400 hectare sunt acoperite cu pomi fructiferi. In prezent, capacitatea de imbuteliere este de 20.000 sticle pe zi. Compania are circa 300 angajati permanenti, iar in perioada de cules a viilor ajunge la peste 1.000 angajati.

Soiurile cultivate de Domeniile Ostrov sunt Merlot, Cabernet Sauvingnon, Feteasca Neagra si Pinot Noir pentru vinurile negre, iar pentru vinurile albe cultiva Sauvignon Blanc, Chardonnaz, Pinot Gris, Feteasca Alba, Feteasca Regala si Cramposie. Primele vinuri care vor fi aduse pe piata in prima faza sunt Vinaria Ostrov, Premiat, Cosa di Vino, Domeniile Ostrov, Canaraua Fetii si Cetatea Durostorum.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016