Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pietele din Capitala abunda de falsi producatori agricoli

pietele-din-capitala-abunda-de-falsi-producatori-agricoli

In ultima perioada, echipele din cadrul MADR au identificat aproximativ 200 de astfel de comercianti, ale caror atestate ridica suspiciuni in ceea ce priveste lagalitatea.


Zilele trecute, MADR a continuat actiunile de control prin pietele bucurestene, avand ca scop verificarea legalitatii comertului cu produse agro-alimentare si a modului in care administratori pietelor respecta prevederile referitoare la asigurarea de conditii optime pentru producatorii agricole care vin aici sa isi comercializeze produsele.
 
 De la inceputul actiunii de control, echipele de inspectori au aplicat in totalitate 89 de sanctiuni contraventionale, atat administratorilor de piete, cat si comerciantilor care nu au respectat normele de trasabilitate sau au substituit originea produselor.
 
Echipele de control au constatat existenta unui numar semnificativ de atestate de producator, aproximativ 200, care ridica suspiciuni in ceea ce priveste respectarea prevederilor legale, pentru care Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a inceput demersurile de verificare, atat la sediul primariilor emitente, cat si in teren, la producatori.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Ca urmare a actiunilor intreprinse, spatiile de vanzare alocate conform legii pentru producatorii agricoli, persoane fizice, au fost delimitate in mod distinct in toate pietele controlate, acestea fiind semnalizate corespunzator.
 
Reprezentantii MADR au mai anuntat ca la momentul actual, producatorii nu intampina probleme din cauza lipsei spatiului de desfacere a produselor din gospodariile proprii, avand in vedere ca in pietele agroalimentare au fost disponibilizate spatii distincte pentru comercializarea de fructe si legume autohtone.
 
Actiunile de control vor continua si in perioada urmatoare, urmarindu-se in principal existenta unui atestat de producator eliberat in conditiile legii si a documentelor de provenienta, in cazul comerciantilor si etichetarea conforma a tuturor loturilor de legume si fructe expuse in piete prin indicarea informatiilor cu privire la denumirea produsului, localitatea de origine, data obtinerii produsului si evident, a pretului de vanzare.
 
Totodata, se urmreste si asigurarea unui procent minim de spatii de vanzare distincte, in proportie de minimum 40% din totalul spatiilor de vanzare existente, care sunt rezervate in exclusivitate producatorilor agricoli autohtoni, persoane fizice detinatoare ale unui atestat de producator si ale unui carnet de comercializare pentru valorificarea produselor din sectorul agricol obtinute din gospodaria sau ferma proprie.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016