Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Piscicultura in criză: "mai degrabă luăm peşte de la Metro din Constanţa sau de la magazin, cu toate că e mai scump"


Pe vremea comuniştilor, românii stăteau la cozi kilometrice pentru a prinde o pungă cu „adidaşi“ de porc sau tacâmuri de pui. După douăzeci de ani, un nou produs a ajuns la mare căutare: tacâmurile de peşte. Oasele au devenit prea scumpe!
„Lumea e săracă, nu se mai vinde ca pe vremuri, uite, astea au căutare“, spune o vânzătoare din Piaţa Nouă din Tulcea, arătând spre un lighean plin cu capete şi cozi de crap. În oraşul de la porţile Deltei, tulcenii se mulţumesc acum cu resturi.

„Astea sunt cele mai ieftine, trei-patru lei. Restul e făcut file şi e scump, cel de şalău, de exemplu costă 25 de lei kilogramul“, mai spune vânzătoarea. „Le iau pentru ciorbă, pun doi cartofi, verdeţuri, merge cu mămăligă, mai scutim şi pâinea“, sporovăie o bătrână care a cumpărat un kilogram de tacâmuri de şalău cu doar 3,5 lei kilogramul.

Le e greu să recunoască faptul că sărăcia îi împinge la meniu de criză. „Le iau pentru animale“, se justifică oamenii, deşi nu-i întreabă nimeni. „Se vând bine, aducem marfă chiar şi de trei ori pe zi. În magazinele de firmă este mai scump, costă cel mai ieftin cinci-şase lei kilogramul. De ceva timp am început să vindem la felii, că aveam somni mari şi nu se băga nimeni să ia unul de şase-şapte kilograme. De regulă, cel mai bine merge carasul, este şi mai ieftin, şapte lei kilogramul“, spun vânzătoarele experte.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeste mai mult in Adevarul
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016