Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

PNDR: Au mai ramas cateva zile pana cand va fi lansata Masura de infrastructura rurala

pndrau-mai-ramas-cateva-zile-pana-cand-va-fi-lansata-masura-de-infrastructura-rurala

Potrivit anuntului facut de ministrul Daniel constantin, autoritatile locale vor avea la dispozitie 1,1 miliarde de euro, bai ce pot fi accesati aplicand la aceasta masura.


La inceputul lunii sepotembrie va vi deschisa o noua masura  in cadrul PNDR 2014-2020, avand o alocare totala de 1,1 milioane de euro, bani ce vor putea fi folositi pentru dezvoltareaq retelei de infrastructura rurala.
 
In acest sens, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat la jumatatea acestei saptamani ca „vom deschide la inceputul lunii septembrie si sesiunea de primire de proiecte pentru infrastructura rurala care are prevazute fonduri de 1,1 miliarde de euro pe tot programul si vom vedea ulterior care va fi alocarea pentru acest an. Stiu ca este un proiect foarte asteptat de autoritatile publice locale. Este nevoie in satul romanesc sa ducem utilitati si sa facem investitii ca sa crestem calitatea vietii in mediul rural”.
 
Seful MADR a precizat ca prin deschiderea masurilor din noul PNDR 2014-2020 au intrat pe piata fonduri europene de peste 900 de milioane de euro, bani aflati la dispozitia fermierilor, iar numarul proiectelor depuse pana in prezent a depasit 1.200.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Cred ca astazi PNDR 2014—2020 este singurul program din Romania care are sesiuni de primire de proiecte si are deschise majoritatea liniilor de finantare. Avem pe piata aproape 900 de milioane de euro fonduri europene la dispozitia fermierilor si avem deja peste 1.200 de proiecte depuse si chiar de foarte multi tineri. Asta imi da speranta, beneficiind si de experienta trecutului, ca putem sa avem o absorbtie foarte ridicata, dar putem sa avem proiecte mult mai importante din punct de vedere calitativ”, a adaugat Daniel Constantin.
 
In ceea ce priveste PNDR 2007—2013, ministrul Agriculturii a afirmat ca Romania a ajuns la un grad de absorbtie de 87% si, cu toate ca a existat o presiune foarte mare pentru cei care au beneficiat de fonduri europene de a termina investitiile pana la 30 septembrie 2015, ei le vor putea continua si dupa 31 decembrie 2015.
 
„Am anuntat ca printr-o Hotarare de Guvern am anulat acest termen si vestea buna pentru fermieri este ca ei pot continua investitiile chiar si dupa 31 decembrie 2015, daca proiectul este inceput si daca expertii de la autoritate vor considera ca vor putea termina intr-un timp rezonabil investitiile. Niciun fermier care a inceput investitiile, are contract de finantare, nu pierde sumele chiar daca acea regula de n plus 2 se termina la finele anului”, a precizat ministrul.
 
Romania a ajuns la un grad de absorbtie de 87% din fondurile europene alocate prin PNDR 2007 — 2013, iar sumele platite pana in prezent beneficiarilor au depasit 7,6 miliarde de euro.
 
AFIR a platit peste 7,6 miliarde euro catre beneficiarii Programului National de Dezvoltare Rurala 2007 — 2013 care au depus pana in prezent cereri de plata pentru decontarea cheltuielilor efectuate, iar prin platile efectuate s-a ajuns la un grad de absorbtie de aproximativ 87% din totalul fondurilor europene alocate Romaniei de Uniunea Europeana pentru perioada de  programare 2007 — 2013.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016