Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Porumboiu a revizuit la o treime estimarea de creştere


Adrian Porumboiu, preşedintele Racova Com Agro Pan Vaslui, şi-a revizuit în scădere estimările privind majorarea cifrei de afaceri în acest an, de la 30%, valoare anunţată la începutul lui 2009, la 10%, pe fondul preţurilor mici la cereale.

“Nu e o situaţie disperată, dar nu este echilibrată în raport cu investiţiile făcute. În fiecare an, numai în producţia agricolă investim 25 mil. euro. Producătorul agricol este obligat să îşi vândă producţia la preţuri derizorii, vin samsarii la marginea şoselelor şi cumpără cu tirurile, astfel rezultând evaziune fiscală cât încape”, a declarat pentru Business Standard Adrian Porumboiu.


Grupul a avut în acest an o producţie de 100.000 tone de grâu, mai mică faţă de cea din 2008, când s-a ridicat la circa 150.000 de tone, din cauza secetei, pierderile provocate de aceasta reprezentând până la 42% din producţie. Porumboiu îşi axează strategia de dezvoltare din 2009 pe partea de procesare, valorificând producţia agricolă proprie, în condiţiile în care exporturile de cereale se vor reduce la 20%, faţă de 50% în 2008.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

“Avantajul meu este că în grup am unităţi de procesare, iar tot ce obţinem din producţia agricolă se transformă în produse finite şi capătă o valoare adăugată. Astfel ne mai scoatem din pierderi. Când piaţa cerealelor merge prost, mă pot baza pe unităţile de morărit şi panificaţie din cadrul grupului (n.red. - Mopan), pe cea de procesare a laptelui (n.red. - Ilvas Vaslui), cât şi pe producţia de ulei şi biodiesel (n.red. - Ulerom)”, a precizat Porumboiu.

Acesta se declară mulţumit de evoluţia firmelor Mopan Suceava şi lvas Vaslui în S1, companii care au generat creştere pentru businessul Racova. “Ilvas a devenit unul dintre cei mai importanţi producători la nivel regional cu brandul Vio. Deocamdată nu luăm în calcul distribuţia la nivel naţional. Şi Mopan, specializată pe morărit şi panificaţie, are o evoluţie bună, acest domeniu având potenţial de creştere”, a mai spus Porumboiu, fãrã a da procente de creştere.

Citeste mai mult in Business Standard
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016