Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Porumbul si graul, cele mai exportate produse agroalimentare romanesti in luna ianuarie

porumbul-si-graul-cele-mai-exportate-produse-agroalimentare-romanesti-in-luna-ianuarie

Valoarea totala a produselor agroalimentare exportate de Romania in prima luna a anului este de 360,8 milioane de euro, depasind cu 44 la suta valoarea exporturilor similare din aceeasi perioada a lui 2013.


Exporturile de produse agroalimentare au cunoscut un trend ascendent in prima luna a lui 2014, conforma datelor Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, valoarea totala a produselor exportate fiind de 360,8 milioane de euro, cu 109,3 milioane de euro mai mult decat cea iregistrata in luna ianuarie a anului trecut. Cresterea cu peste 44 la suta se datoreaza in primul rand exporturilor de grau, porumb si tigari, produse din care s-au exportat cele mai mari cantitati.
 
Astfel, Romania a exportat in luna ianuarie 291.000 de tone de porumb, care au adus un beneficiu de 86,8 milioane de euro, cu 76 la suta mai mult decat anul trecut, cantitatea totala fiind cu 24,1 la suta mai mare. Totodata, in aceeasi perioada au fost exportate si 294.300 de  tone de grau, care au adus incasari de 60,6 milioane de euro, in crestere cu 152 la suta fata de ianuarie 2013, reprezentand 16,8 la suta din totalul obtinut din exporturi.
 
Exporturile de țigări de foi și țigarete, au fost de  circa 2.400 de tone si  au contribuit cu 39,3 milioane de euro, in timp ce seminte de floarea-soarelui au fost exportate  99.400 de tone, ce au adus un plus de 35,6 milioane de  euro, respectiv 9,9 la suta din total. Incasările din cele 25.100 de tone de ulei de floarea soarelui care au mers pe pietele externe au fost de 17,2 milioane de euro, reprezentând 4,8 la suta din veniturile totale obtinute.
 
De cealalta parte, au scazut exporturile de bovine vii si cele de carne de pasare, , in primul caz incasarile scazand cu 30,7 la suta iar in cel deal doilea cu 14,7 la suta mai putin.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Uniunea Europeana a fost principalul partener in comertul agricol al Romaniei, in luna ianuarie, livrarile de produse agroalimentare catre aceasta destinatie avand o pondere valorica de 63,5 la suta, iar achizitiile din statele membre UE detinand o pondere de 85,1 la suta.
 
In perioada analizata, valoarea livrarilor intracomunitare a crescut cu 45,7 la suta fata de aceeasi perioada din 2013, pana la 229,2 milioane de euro, iar cele catre tarile terte au totalizat 131,6 milioane de euro, inregistrand un plus de 39,7 la suta.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016