Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Precizari APDRP privind utilizarea fondurilor alocate pentru susţinerea absorbţiei fondurilor europene


Pentru clarificarea aspectelor semnalate în mass-media care fac referire la utilizarea inutilă a fondurilor disponibile pentru achiziţii publice în cadrul operaţiunilor de asistenţă tehnică, Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit face următoarele precizări.
Pentru susţinerea şi facilitarea absorbţiei fondurilor europene acordate pentru dezvoltarea mediului rural, prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2007 – 2013 (PNDR) au fost alocate României fonduri în valoare totală de 376 de milioane de euro.

Aceste fonduri, alocate prin Măsura 511 „Asistenţă Tehnică”, trebuie utilizate de către România până la finele anului 2013, pentru „finanţarea proiectelor şi achiziţiilor care asigură conştientizarea opiniei publice şi în mod special a potenţialilor beneficiari, în vederea accesării fondurilor europene destinate dezvoltării rurale”. În aceeaşi măsură, conform prevederilor convenite cu Comisia Europeană şi stipulate în PNDR, aceste fonduri trebuie să asigure finanţarea proiectelor care au în vedere „informarea beneficiarilor PNDR, precum şi a administraţiei publice naţionale şi locale, organizaţiilor profesionale, partenerilor economici şi sociali, organizaţiilor neguvernamentale atât pentru accesarea fondurilor cât şi pentru diseminarea informaţiilor specifice”.

De asemenea, precizăm că în conformitate cu articolului 76 din Regulamentul Comisiei (CE) nr.1698/2005, România are „obligaţia de a face cunoscută acţiunea comună a Uniunii Europene şi a autorităţilor publice naţionale, privind sprijinul acordat în domeniul dezvoltării rurale, de a face publicitate Programului Naţional de Dezvoltare Rurala (PNDR),
ţinând cont de principiile care susţin această acţiune, obiectivele, mijloacele şi rezultatele acestei acţiuni. Pentru a asigura o absorbţie cât mai eficientă a fondurilor europene este foarte important ca un număr cât mai mare de potenţiali beneficiari să fie informaţi despre sprijinul financiar pe care îl pot obţine prin Program.”.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Subliniem faptul că în cazul în care aceste fonduri nu sunt consumate de către România conform prevederilor stabilite de comun acord cu Comisia Europeana, România este obligată să returneze toate fondurile rămase nealocate. Totodată, precizăm că destinaţia acestor fonduri nu poate fi schimbată, în caz contrar România fiind acuzată de deturnarea
fondurilor europene.

Menţionăm faptul că pentru derularea tuturor achiziţiilor, APDRP a întreprins toate demersurile legale pentru asigurarea transparenţei participării şi atribuirii fondurilor europene.

Astfel, atât anunţurile de intenţie cât şi anunţurile de participare, inclusiv documentaţiile de atribuire, au fost publicate pe pagina de internet www.e-licitatie.ro în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

Achiziţiile publice iniţiate de către Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) privind achiziţionarea materialelor specifice de informare şi a materialelor promoţionale personalizate, precum şi a echipamentelor de birotică au fost iniţiate şi derulate pentru a permite susţinerea activităţii curente a Agenţiei, precum şi a campaniilor de informare a potenţialilor beneficiari cât şi a beneficiarilor PNDR.

Aceste achiziţii publice se derulează prin intermediul a două proiecte de asistenţă tehnică, respectiv Proiectul APDRP P004/2010 „Achiziţionare sisteme de informare electronică şi materiale specifice de informare” şi Proiectul APDRP P022/2010 „Achiziţionare de echipamente specifice pentru APDRP şi ITRSV”.

Scopul acestor achiziţii este asigurarea îmbunătăţirii accesării fondurilor acordate pentru dezvoltare rurală prin facilitarea transmiterii informaţiilor privind condiţiile, avantajele şi obligaţiile acordate prin PNDR către un public cât mai larg, identificat ca potenţial beneficiar al PNDR.

Astfel, fondurile alocate pentru proiectele de asistenţă tehnică sunt utilizate conform destinaţiei acestora şi susţin direct procesul de implementare tehnică şi financiară a PNDR. Acestea sunt dimensionate şi bugetate în funcţie de estimarea potenţialilor beneficiari conform menţiunilor din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2007 – 2013.

Precizăm că proiectele de informare asigură acordarea asistenţei informative necesare în vederea accesării PNDR, conform cadrului legal şi procedural, permiţând astfel eliminarea neconcordanţelor sau deficienţelor de comunicare cauzate de lipsa unor acţiuni de informare susţinute în această direcţie.

Având în vedere cele prezentate mai sus, subliniem importanţa utilizării fondurilor acordate României pentru informarea unui număr cât mai mare de potenţiali beneficiari ai PNDR.

Anexam un raport al APDRP http://www.recolta.eu/documente/Preciz

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016