Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prelungirea aplicarii taxarii inverse la cereale a fost refuzata de CE

prelungirea-aplicarii-taxarii-inverse-la-cereale-a-fost-refuzata-de-ce

Un document al Ministerului Finantelor Publice, publicat pe pagina Camerei Deputatilor, arata ca prelungirea aplicarii sistemului taxarii inverse la cereale si plante tehnice a fost refuzata de Comisia Europeana. Aceasta masura nu a fost conceputa pentru o aplicare pe termen lung, considera reprezentantii Comisiei.


"Comisia considera ca tipul de bunuri in cauza -cereale si plante tehnice -sunt de o natura care ar trebui sa faca posibil controlul prin mijloace conventionale, fara sa fie necesara implementarea mecanismului de taxare inversa. Prin urmare, in opinia Comisiei Europene, derogarea privind aplicarea taxarii inverse pentru cereale si plante tehnice a fost acordata Romaniei in circumstante exceptionale, pentru a da timp tarii noastre sa implementeze anumite reforme in vederea combaterii fraudei. Comisia a mentionat totodata ca masura nu a fost niciodata destinata sa fie o solutie pe termen lung sau sa compenseze supravegherea inadecvata a persoanelor impozabile de pe aceste piete extrem de valoroase, reiterand faptul ca derogarea a fost justificata ca parte a unui pachet de masuri care urmau sa fie luate de Romania, fiind in acelasi timp limitata la o anumita perioada de timp", precizeaza documentul Ministerului Finantelor.

Guvernul spera insa ca taxarea inversa la cereale sa poata fi mentinuta, pe baza unei directive aflata in analiza Comisiei Europene pentru combaterea fraudei in materie de TVA si care prevede introducerea unui mecanism de reactie rapida, bazat pe acordarea de competente Comisei Europene pentru a acorda derogari temporare, si o propunere separata, dar complementara, de extindere a domeniului de aplicare a taxarii inverse prin includerea sectoarelor care fac deja obiectul unor cereri de derogare, printre care produsele agricole.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

DESCARCA DOCUMENTUL
"In contextul celor mentionate, precizam ca, in situatia in care Consiliul Uniunii Europene va adopta propunerea de directiva care vizeaza includerea produselor agricole in sfera de aplicare, va fi posibila aplicarea de catre Romania a taxarii inverse pentru livrarile de cereale si plante tehnice fara obtinerea in prealabil a unei derogari", mai precizeaza documentul document.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016