Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Premieră în Brazilia: Producţia de zahăr ar putea scădea în 2011


Pentru prima dată în 11 ani, producţia de zahar a Braziliei ar putea să scadă anul următor, din cauza crizei creditelor şi a subsidiilor oferite de guvernul brazilian pentru replantarea trestiei de zahăr şi achiziţionarea îngrăşmintelor.
Deşi în sezonul actual se prognoza o creştere până la 166,4 milioane tone a producţiei mondiale de zahăr, analiştii se arată îngrijoraţi pentru perioada 2011-2012 şi anunţă că, în cel mai bun caz, producţia de zahăr a Braziliei rămâne la aceiaşi parametri, în condiţiile în care coeficientul de replantare a trestiei de zahăr este sub limita normală.

"Replantările sunt sub rata normală şi am văzut chiar o tendinţă de scădere a plantărilor în ultimii 2-3 ani", a afirmat Stefan Uhlenbrock, analist FO Licht, citat de RECOLTA.EU

Deşi, teoretic, cultura de trestie de zahăr permite zece recoltări, cantităţile din ce în ce mai scăzute obţinute îi forţează pe cultivatori să defrişeze şi să replanteze la un interval de 6-7 ani.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Investiţii mici, producţie scăzută
Potenţialul culturilor de trestie de zahăr este compromis şi de lipsa îngrăşămintelor. În plus, au scăzut şi investiţiile în fabricile de prelucrare a zahărului.

"Am putea trece printr-un an de stagnare", a mai declarat Uhlenbrock. Cu toate acestea, el a refuzat să facă predicţii pe anii următori.

Observaţiile au venit pe fondul unei creşteri a preţului la zahăr, cu până la 3,2% faţă de preţul de 27,45 cenţi per pound, maximul pe ultimele şapte luni la New York pentru recolta din luna martie.

Comercianţii au dat vina pe volatilitatea semnificativă a valutei precum şi pe zvonurile conform cărora deficitele de producţie îi forţează pe producătorii din industria de morărit să răscumpere cantităţile de zahăr.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016