Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Presa bulgara: Ministrul olandez al imigratiei a fost acuzat de trafic de influenta in Bulgaria

Presa bulgara reaminteste ca ministrul olandez al imigratiei, Gerd Leers, a fost acuzat in 2010 de trafic de influenta intr-un scandal care vizase constructia de catre acesta a unei vile de lux in statiunea Byala, pe malul Marii Negre. In urma scandalului, Leers a demisionat din functia de primar al orasului Maastricht, pe care o excercita din 2002.


In anul 2006, Leers a investit peste 200.000 de euro in constructia unei case de vacanta in orasul Biala, regiunea Varna. Lucrarile de constructie au fost blocate insa de piedici administrative.

Leers a apelat mai intai la justitia din Bulgaria, dar apoi a incercat sa-si rezolve problemele personale prin intalniri cu ambasadorul bulgar la Haga si cu autoritatile locale din Byala. Acest lucru l-a costat postul de primar la inceputul anului 2010, cand consilierii locali din Maastricht au decis ca acesta este responsabil pentru trafic de influenta si ca a incercat sa profite de postul pe care il ocupa pentru a obtine beneficii personale.

Ajuns intre timp ministru, Leers a fost cel care a anuntat saptamana trecuta decizia Olandei de a bloca prin veto aderarea Bulgariei si Romaniei la spatiul Schengen din cauza lipselor de progrese in lupta impotriva coruptiei si crimei organizate.

Numarul camioanelor blocate a ajuns la 20 - date ANAF

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Numarul tirurilor cu flori si seminte oprite la frontiera cu Romania a ajuns la 20, ca urmare a masurii de indisponibilizare a marfurilor luata pe 16 septembrie pe fondul suspiciunilor privind infestarea plantelor cu microorganisme de carantina, potrivit datelor transmise de ANAF.

Astfel, in intervalul 16-21 septembrie, pentru 12 tiruri s-a dispus masura indisponibilizarii, iar alte doua transporturi au fost confiscate. Pentru sase transporturi s-a decis intoarcea marfii in tara de provenienta, decizia apartinand furnizorului.

In ultimele 24 de ore au fost oprite la granita trei tiruri. Sunt transporturi din Olanda si Ungaria”, au precizat reprezentantii ANAF.

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a informat Comisia Europeana, Ambasada Olandei si Serviciul Fitosanitar din Olanda asupra actiunii de monitorizare a achizitiilor intracomunitare de produse de origine vegetala derulate incepand cu data de 17 septembrie 2011.

"In cazul in care rezultatele analizelor de laborator vor evidentia prezenta anumitor organisme de carantina, autoritatile fitosanitare teritoriale vor aplica una sau mai multe dintre masurile oficiale, in caz contrar marfa va putea fi comercializata, urmand ca Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), prin Agentia Nationala Fitosanitara sa informeze de indata autoritatea fitosanitara din Olanda si Comisia cu privire la cele constatate si la masurile pe care le-a luat", se arata intr-un comunicat al MADR.

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a declarat miercuri ca rezultatele analizelor de laborator cu privire la bulbii importati din Olanda vor fi gata miercuri dupa-amiaza.

"Speram ca dupa masa sa avem primele rezultate. Sambata si duminica nelucrandu-se, a fost imposibil transportul (probelor n.r.). Abia ieri dimineata (marti n.r.) au intrat aceste probe la analize. Nu m-as bucura daca am gasi agenti patogeni, nu cautam dupa ei, cautam sa vedem daca aceste produse sunt infestate, mai ales ca totul a pornit de la un transport care nu era insotit de certificatul fitosanitar. Acest document este absolut necesar atunci cand se transporta materiale biologice", a precizat Tabara.

Ministrul Agriculturii a mentionat ca era normal sa se ia masuri in acest sens, sa se faca verificarile necesare, in conditiile in care sunt daunatori de carantina care nu trebuie sa intre in tara.

Tabara a mai spus ca, de la inceputul acestui an si pana in prezent, au fost confiscate peste 150 de transporturi de mare capacitate, din cauza unor nereguli privind "sanatatea materialului importat sau chestiuni legate de evaziunea fiscala".

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016