Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Presedintele ANSVSA acuzat de ANI de conflict de interese

presedintele-ansvsa-acuzat-de-ani-de-conflict-de-interese

Inspectorii de integritate au stabilit ca acesta a semnat in calitate de director al DSVSA Buzau 12 facturi de plata catre o societate in cadrul careia era actionar si administrator.


Presedintele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, Dumitru Baiculescu, s-a aflat in conflict de interese penal, in perioada 5 februarie – 8 aprilie 2014, pe vremea cand era director executiv al DSVSA Buzau, potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate.
 
ANI anunta ca a constatat existenta indiciilor cu privire la posibila incalcare a regimului juridic al conflictului de interese in materie penala de Dumitru Baiculescu, fost director executiv in cadrul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranţa Alimentelor Buzau, in perioada 5 februarie – 8 aprilie 2014.
 
Potrivit agentiei, in perioada exercitarii functiei de director executiv al DSVSA Buzau, Baiculescu a avizat cu „bun de plata” un numar de 12 facturi de prestari servicii, in valoare totala de 8.334 de lei, emise catre institusie de S.C. Medvet 2000 S.R.L., societate comerciala in cadrul careia a detinut in perioada 29 decembrie 2009 – 30 ianuarie 2014 atat calitatea de asociat, cat si functia de administrator.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

ANI a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Buzau in vederea verificarii indiciilor privind savarsirea de catre Dumitru Baiculescu a infractiunii de conflict de interese, prevazuta de art. 301 din Codul Penal al Romaniei, potrivit caruia „fapta functionarului public care, in exercitarea atributiilor de serviciu, a indeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obtinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru sotul sau, pentru o ruda ori pentru un afin pana la gradul II inclusiv sau pentru o alta persoana cu care s-a aflat in raporturi comerciale ori de munca in ultimii 5 ani sau din partea careia a beneficiat ori beneficiaza de foloase de orice natura, se pedepseste cu inchisoarea de la unu la 5 ani si interzicerea exercitarii dreptului de a ocupa o functie publica”.
 
Dumitru Baiculescu a fost informat despre declansarea procedurii de evaluare, dar nu a depus la dosar un punct de vedere in exercitarea dreptului la aparare.
 
Dumitru Baiculescu a fost numit la conducerea ANSVSA in martie 2015, el lucrand anterior ca director executiv la DSVSA Buzau.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016