Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Presedintele Iohannis spune ca a venit momentul ca agricultura sa devina o prioritate reala

presedintele-iohannis-spune-ca-a-venit-momentul-ca-agricultura-sa-devina-o-prioritate-reala

Acesta a mai precizat ca Romania a avut un an agricol bun, in ciuda conditiilor meteo nu foarte favorabile.


Presedintele Klaus Iohannis a declarat la jumatatea acestei saptamani ca agricultura poate deveni un veritabil motor de crestere economica, subliniind ca, potrivit cifrelor, Romania a avut un an agricol bun.
 
„Romania are un potential agricol imens si ar trebui sa fim cu totii interesati de soarta agriculturii, de perspectivele de dezvoltare a acesteia. Tocmai am vizitat o parte a Targului Indagra si pot sa va spun ca exista semne bune pentru agricultura noastra, care poate sa devina un veritabil motor de crestere economica, atat prin performanta, cat si prin competitivitate”, a spus Iohannis.
 
Seful statului a precizat ca, pentru un parcurs sustenabil, agricultura are nevoie de investitii, de cercetare aplicata, de masini si utilaje de ultima generatie, de tehnici si tehnologii moderne.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

El a indicat ca, potrivit cifrelor, Romania a avut un an agricol bun, desi au fost si probleme, unele cauzate de conditiile climatice.
 
„Pentru prima data, productia medie de grau a Romaniei a depasit 4,1 tone la hectar. Acest rezultat bun arata ca s-a inteles ca agricultura moderna cere investitii in tehnici si in tehnologii moderne, care aduc nemijlocit productivitate”, a afirmat Iohannis.
 
In opinia sa, pentru a fi mai competitiva in dinamica pietei actuale, Romania ar trebui sa aiba investitii mai consistente in sectorul procesarii.
 
„Nu este suficient doar sa producem, adica sa avem recolte bune. Este esential sa si cream, adica sa generam valoare adaugata ridicata. Aceasta inseamna sa avansam pe lantul procesarii, pentru noi oportunitati pe piata si exporturi mai valoroase. Doar asa putem inversa evolutia actuala, cu importuri mari de produse agroalimentare, care au dus deficitul comercial pentru produse agroalimentare la aproape 15% din intregul deficit al Romaniei”, a explicat Iohannis.
 
El a evidentiat ca este important sa fie identificate si noi piete pentru produsele romanesti atat in interiorul, cat si in afara Uniunii Europene.
 
„Este limpede ca promovarea produselor romanesti pe pietele externe trebuie sa fie un imperativ al dezvoltarii agriculturii noastre. Romania are o traditie culinara bogata, vinuri de foarte buna calitate si produse traditionale pe care merita sa le facem cunoscute peste tot„, a declarat seful statului.
 
Iohannis a subliniat ca este momentul ca, prin vointa politica, agricultura sa devina o prioritate reala.
 
„Haideti sa fim realisti, majoritatea problemelor nu sunt de ieri, de azi si nu privesc doar agricultura. Avem intarzieri, as spune, aproape istorice, a caror rezolvare nu ne mai permitem sa o amanam sau sa o evitam”, a mai declarat Iohannis. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016