Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Preţul porcilor în ţările UE, sub presiune


Pretul porcilor dealungul Europei a scazut drastic de la sfârsitul lui august si a ajuns sub nivelul celui de anul trecut. Pretul de referinta UE a scazut cu peste 9% în ultimele 8 saptamâni, mârind presiunea asupra multor producatori. In majoritatea timpului in 2010, piata UE a fost mai putin ferma ca în anul precedent, în timp ce sacrificarile au fost mai mari. Pentru grasuni, preturile au avut de asemenea un declin abrupt, pentru ca îngrasatoriile încearca sa plateasca mai putin, pentru a compensa costurile crescute cu furajele.
Preturile din majoritatea statelor mari producatoare au scazut în aceste 8 saptamâni pâna la 24 oct, în timp ce costul furajelor a crescut. Cel mai afectate au fost cele din Spania, unde scaderea a fost de 18%. Preturile din Olanda si Germania au scazut cu 8 si respectiv 7%. Preturile din Danemarca cu 6%.

Valorizarea euro fata de dolar si o usoara slabire a cererii au avut un efect advers asupra comertului cu carne de porc al UE cu tarile terte, mai ales cu Rusia si Japonia, si au afectat de asemenea preturile europene. Din cauza devalorizarii € din prima parte a anului, exporturile catre Rusia în primele 7 luni au fost peste 170.000 t, cu 67% mai mult decât anul trecut si, mai important, depasind 76% din cota anuala ruseasca. Ca urmare, UE are oportunitati limitate de a exporta catre Rusia în a doua jumatate 2010.

Cresterea previzionata a sacrificarilor în ultimul trimestru 2010 si primul din 2011, cererea putin mai mica a consumatorilor europeni si cererea globala mai redusa pentru produsul UE vor duce la o provocare serioasa în distributia carnii de porc UE în lunile urmatoare. Aceasta se vede si în previziunea de pret, astfel ca pretul de referinta al porcilor UE va ramâne sub 135 €/100 kg în toata perioada, pâna în trimestrul II din 2011.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Acest mediu defavorabil a fost pus în discutie si la comitetul de management din aceasta luna. Un numar de state membre au cerut Comisiei sa reintroduca subventia de export, din cauza cresterii productiei, continuarii preturilor proaste si a ratei de schimb a euro dezavantajoase. Totusi, Comisia a raspuns ca nu va face asta, din moment ce exista o crestere de 10% a pretului mondial al porcilor, iar volumele exportate sunt mult peste cele anterioare si ramân extrem de competitive. Comisia a asigurat comitetul ca supravegheaza atent piata si va actiona când va fi necesar.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016