Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Preturile produselor agroalimentare din pietele din Cluj-Napoca. Carnea si produsele din lapte se vor scumpi din luna februarie


Preturile produselor agroalimentare din pietele din Cluj-Napoca nu s-au modificat in ultimele zile, dar costurile la lactate si la produsele din carne au toate sansele sa se modifice de la 1 februarie, transmite Agerpres.

Vestitii cartofi "de Rasca" - comuna clujeana in care culturile le aduc, toamna, gospodarilor tuberculi neobisnuit de mari, fara ingrasaminte chimice -, se vindeau, joi, in Piata Mihai Viteazul cu 1,5 lei/kg (mari) si 1,2 lei/kg (mici). Telina costa 5 lei bucata, iar guliile 2,5 lei bucata. Kilogramul de morcovi de gradina variaza intre 2,5 si 2 lei, in schimb, pentru patrunjel pretul este de 4 lei.
Pentru vinetele mari, pretul afisat de vanzatori este de 7,5 lei, iar pentru cele mici de 5,5 lei. Un kilogram de dovlecei costa 10 lei, la fel si ardeii capia, in timp ce pentru ardeii grasi gospodinele scot din buzunar 7,5 lei. Varza dulce poate fi cumparata la 1,5 lei/kg, iar cea murata la 5 lei/kg. Merele de soi Idared si Golden se cumpara la 2 lei/kg, iar cele Ionathan la 1,60. Ceapa rosie costa 2 lei/kg, iar cea alba 1,5/kg.

Pentru un litru de lapte de vaca, de producator, un clujean plateste 3 lei, iar pentru cel de bivolita - 5 lei. Agricultorii clujeni considera ca desfacerea produselor lor nu este deloc stimulata. De la 1 februarie, producatorii de lapte isi pot vinde marfa numai in recipiente de unica folosinta si nu in PET-uri. Branzeturile trebuie sa fie aduse la piata ambalate si etichetate.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

Pe de alta parte, micii producatori clujeni trebuie sa se autorizeze la Directia Sanitar-Veterinara (DSV) si sa plateasca o taxa de zece lei pentru lapte, oua si miere, si respectiv de 300 de lei pentru produsele lactate si din carne. Producatorii particulari de lactate care vand in Piata Mihai Viteazul declara ca ambalajele de unica folosinta le vor crea multe dificultati. Majoritatea dintre ei vand cu autorizare sanitar-veterinara si de-a lungul anilor nu au fost semnalate nereguli legate de calitate. Reprezentantii DVS considera ca noile norme nu vor conduce la cresterea preturilor, in timp ce micii producatori nu impartasesc deloc acest punct de vedere.

Comparativ cu legumele si fructele autohtone, cele importate sunt recoltate inca inainte de a fi complet coapte, spun agricultorii clujeni, amintind ca, totusi, in hypermarketuri au trecere perele din China, merele din Ungaria, Turcia si Chile (7,99 lei/kg), cartofii din Egipt (5 lei/kg), ceapa si usturoiul din China (6,39 lei/kg, respectiv 8,5 lei/kg).
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016