Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Previziunile recolta.eu se adeveresc: Ilie Sarbu incepe reforma agentiilor din subordinea ministerului



Pe 16 decembrie, recolta.eu anticipa care vor fi primele actiuni ale lui Ilie Sarbu, in cazul in care va ajunge ministru al agriculturii.

Surse ale recolta.eu au declarat ca este de asteptat ca una dintre primele masuri pe care Ilie Sarbu le va lua, in cazul in care va fi numit ministru al agriculturii, va fi schimbarea conducerilor APIA si APDRP si reforma acestor agentii.

Sefii Agentiei de Plati si Interventii in Agricultura (APIA) au primit termen pentru finalizarea controalelor pe teren pana la sfarsitul lunii ianuarie, in caz contrar le sunt asteptate demisiile, a declarat ministrul agriculturii Ilie Sarbu.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Ilie Sarbu s-a intalnit, ieri, cu directorii APIA, pentru a stabili masurile necesare acordarii platilor pe suprafata aferente anului 2008 si inceperii campaniei de primire a cererilor pentru anul 2009.

De asemenea, a fost stabilit un plan de actiune pentru inceperea acordarii platilor unice pe suprafata din luna martie 2009, majoritatea sumelor urmand sa ajunga in conturile beneficiarilor in perioada martie-aprilie 2009, conform angajamentului conducerii APIA.

Potrivit unui comunicat transmis duminica de Ministerul Agriculturii, suma ce se va acorda va fi de circa 400 lei/hectar, mai mare decat cea acordata pentru anul 2007.

"Totodata, se va face o evaluare a contractului cu dezvoltatorul de soft, pentru eliminarea deficientelor constatate de misiunile de audit, precum si o analiza cu bancile comerciale prin intermediul carora se deruleaza platile catre fermieri pentru reducerea timpului de plata.Saptamanal, conducerea ministerului va analiza impreuna cu APIA, stadiul derularii angajamentelor din planul de actiune pentru acordarea platilor pe suprafata", se mai arata in comunicat.

La sfarsitul lunii octombrie, Ilie Sarbu criticase activitatea APIA, el solicitand fostului guvern sa ia masurile necesare pentru ca agentiile sa devina pe deplin operationale, iar autoritatilor competente sa isi imbunatateasca managementul si comunicarea, sa finalizeze implementarea sistemului informatic in conformitate cu standardele europene de certificare a calitatii, pentru a se putea efectua platile catre fermieri in conditii optime si pentru a se evita pierderea fondurilor europene.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016