Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Primul parteneriat nonguvernamental pentru o Politică Agricolă Echitabilă şi Sustenabilă în România


Asociația Grupul de Inițiativă Radu Anton Roman, ARC 2020 (Agricultural and Rural Convention), Asociația de Ecoturism din România, Fundația Adept, Fundația CIVITAS pentru Societatea Civilă, Centrul de Asistență Rurală, Societatea Ornitologică Româna/BirdLife România, WWF România, au constituit primul parteneriat nonguvernamental pentru o Politică Agricolă Echitabilă şi Sustenabilă – PAES.
PAES este o platformă de organizații ale societății civile ce activează în România în domeniul agriculturii, al dezvoltării rurale, al dezvoltării comunitare şi al conservării biodiversității din spațiul rural românesc. În baza experienței sale în aceste domenii, pe care o pune la dispoziția autorităților naționale, dar şi a celor comunitare, PAES îşi propune să transmită un mesaj comun al societății civile, privitor la o nouă politică europeană în domeniul agriculturii şi al dezvoltării rurale.

Constituirea PAES a pornit de la faptul că în România nu există încă un dialog continuu şi transparent între ministere, instituții publice şi societatea civilă. PAES se vrea a fi o voce puternică ce promovează acest dialog, precum și concretizarea principiilor şi a soluțiilor în propuneri concrete, echitabile şi sustenabile de reformă a PAC .

Acest parteneriat deschis, căruia i se pot alătura şi alte organizații, a fost stimulat de publicarea recentă, de către Comisia Europeană, a comunicării “PAC la orizontul anului 2020: să facem faţă provocărilor hranei, resurselor naturale şi celor teritoriale”, un pas important în procesul de reformă a PAC. În paralel, ARC-2020 (Agricultural and Rural Convention), o platformă de organizații ale societății civile europene susținută și de unele organizații din România, a prezentat Comisiei Europene, Parlamentului European, Comitetului Regiunilor și Comitetului Economic şi Social European “Comunicarea din partea Societăţii Civile către Instituţiile Europene privind viitoarea Politică Agricolă şi Rurală”.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Atât Comunicarea Comisiei Europene, cât şi cea a ARC 2020 arată că europenii trebuie să facă față unor provocări precum cele legate de hrană, schimbări climatice şi protecţia mediului, inclusiv echilibrul teritorial. Astfel, se propune recompensarea acelor fermieri care furnizează bunuri publice de mediu, idee sustinută și de PAES. Plățile din PAC se justifică dacă beneficiarii sunt cei care furnizează bunuri publice, iar principiul conform căruia poluatorul plăteşte este aplicat.

Mai mult, adresându-se în mod clar şi concret provocărilor precum protecția mediului, adaptarea şi combaterea schimbărilor climatice, gestionarea sustenabilă a resurselor naturale, consolidarea vitalității în mediul rural şi utilizarea fondurilor într-un mod echitabil şi cu ținte bine definite, reforma PAC va putea demonstra că vine în întâmpinarea dorințelor şi nevoilor cetățenilor europeni, în aşa fel încât să reziste presiunilor privind revizuirea bugetului.

Politicile din domeniul agriculturii şi dezvoltării rurale din 2014 ar putea fi radical modificate pentru a avea o Politică Agricolă Comună în domeniul Agriculturii, Hranei şi Dezvoltării Rurale astfel:

- o schimbare de paradigmă în agricultură, de la modelul actual predominant de agricultură industrială şi o industrie alimentară centralizată, la un model sustenabil, diversificat de producție regională şi locală şi procesare de alimente, cu legături strânse între producători şi consumatori şi înalte standarde pentru sănătate publică şi mediu;

- o renaştere economică, socială, culturală şi de mediu a zonelor rurale, bazată pe puterea şi diversitatea comunităților, a culturii şi a resurselor locale, legată de diversitatea teritorială şi onorând angajamentul UE față de coeziunea economică, socială şi teritorială.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016