Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Printul Charles a inaugurat la Saschiz, Mures, un centru de procesare pentru legume si fructe

Printul Charles al Marii Britanii a inaugurat sambata, la Saschiz, in judetul Mures, un centru de procesare pentru legume si fructe, aici fiind ultima etapa a periplului sau in Transilvania, transmite corespodnentul NewsIn.

Spre deosebire de anul trecut, cand a vizitat aceeasi localitate si a stat o zi intreaga de vorba cu localnicii si presa, de aceasta data singura propozitie rostita a fost : "Sambata nu este o zi buna pentru a da declaratii". Vizita a fost organizata de Ambasada Marii Britanii la Bucuresti, iar locatia vizitata de suita regala a fost sediul Fundatiei ADEPT, unde printul mostenotor a inaugurat un centru de procesare legume si fructe deschis pentru incurajarea micilor producatori.

Potrivit conducerii fundatiei, Printul Charles si-a onorat promisiunea facuta anul trecut, cand a spus ca va fi prezent la inaugurarea centrului. "Printul Charles este un mare fan al acestor locuri, vine de cativa ani in aceasta zona. Anul trecut a fost si am avut o degustare langa Cetatea din Saschiz. I-a placut foarte mult. I-am spus ce avem de gand sa facem, a acceptat sa vina si sa faca inaugurarea unitatii de procesare. In interior a dezvelit o placa comemorativa care sa aminteasca de vizita si de deschiderea acestei unitati. I-a placut foarte mult gemul de maceste, gemul de corcoduse galbene, in general apreciaza tot ce e un produs bun, un produs gustos", a declarat Cristian Gherghiceanu, din cadrul fundatiei.

Potrivit acestuia, centrul de procesare apartine Guvernului Marii Britanii si este un proiect pilot. "Suntem inca in teste, capacitatea (de procesare, n r.) inca n-o stim, e noua, nu am urmat un model din alta parte. In principiu putem sa facem cantitati extrem de mari. Putem imbutelia miere cam la 10 tone pe an. Produsele pentru intern si extern, unde se pot promova", a mai spus Gherghiceanu.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Printul mostenitor a mancat la masa de pranz carnati, lipie de Saschiz, cozonac, paine de casa, branza, dulceturi si a luat cu el o sticla de palinca daruita de primarul din Saschiz.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016