Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prinţul Charles: Transilvania e o comoară agricolă

Transilvania este o comoară din punct de vedere agricol şi al producerii de alimente tradiţionale sănătoase, putând da un exemplu întregii lumi în acest sens, a spus, sâmbătă, locuitorilor din Saschiz Prinţul Charles, avertizând că o asemenea zonă se poate dovedi fragilă şi trebuie protejată.

Prinţul Charles al Marii Britanii a iaugurat la Saschiz, în judeţul Mureş, un centru de procesare a produselor ecologice, amenajat în fostul hambar al unei case şi unde locuitorii din zona Târnava Mare îşi vor putea vinde alimentele şi băuturile tradiţionale.

"Transilvania este o comoară agricolă deoarece combină o faună sălbatică bogată cu alimente naturale şi de calitate produse de locuitorii zonei. Cred cu tărie că Transilvania poate da un exemplu întregii lumi cu privire la producţia ecologică de alimente sănătoase", a declarat Prinţul Charles.

Moştenitorul Coroanei britanice a arătat însă că astfel de sisteme se dovedesc adesea fragile în faţa ritmului dezvoltării şi trebuie protejate pentru că, în opinia sa, reprezintă o soluţie la criza economică şi de mediu actuală.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


"Din nefericire, presiunile dezvoltării subminează adesea integritatea ecologică a unei zone şi a fragilei sale economii. Prin urmare, este imperativ necesar ca sistemele de producţie de mici dimensiuni să fie preţuite şi protejate pentru că ele constituie, de fapt, un răspuns practic la criza economică şi de mediu globală pe care o are de înfruntat lumea azi. Ar fi o tragedie de proporţii inimaginabile ca un asemenea sistem unic, împreună cu biodiversitatea sa - păduri, locuri, tradiţiile culturale sau populare -, să se piardă tocmai în momentul în care lumea începe să-şi dea seama ce importante şi valoroase sunt ecosistmele sale pentru umanitate", a spus Prinţul Charles.

"Simpla transformare a hambarului tradiţional al unei case va permite acum producătorilor locali să-şi vândă produsele pe scară mai largă, îndeplinind, totodată, condiţiile de igienă şi securitate alimentară stabilite de Uniunea Europeană", a arătat Charles.

Acesta a mai afirmat că înfiinţarea unor mici reţele de distribuţie a alimentelor tradiţionale ecologice pe o piaţă globală care înregistrează un mare deficit în acest sens poate fi numită o "globalizare de jos în sus".

Prinţul Charles a evocat cu plăcere faptul că şi anul trecut a avut ocazia să deguste la Saschiz produsele tradiţionale transilvănene şi nu a ezitat nici de data aceasta să încerce din nou brânza de oaie, dar mai ales mierea polifloră şi de pădure sau gemurile de coacăze, rabarbăr şi măceşe.

Charles nu a plecat cu mâna goală de la Saschiz, cumpărând de la localnici câteva ţesături şi un covor de lână.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016