Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Procedurile pentru despagubirea fermierilor afectati de embargoul rusesc sunt in pregatire la MADR

procedurile-pentru-despagubirea-fermierilor-afectati-de-embargoul-rusesc-sunt-in-pregatire-la-madr

Ajutoarele vor fi acordate printr-un program al Comisiei Europene, fondurile totale puse la dispozitie fiind suplimentate cu 165 de milioane de euro pentru toate tarile din Uniune.


Ministerul Agriculturii pregateste procedurile pentru noul program al Comisiei Europene care vizeaza masuri de sprijin in valoare de 165 milioane euro pentru fermierii afectati de embargoul impus de Federatia Rusa.
 
In acest sens, ministrul Daniel Constantin a precizat in cursul zilei de azi ca „a fost un consiliu care s-a incheiat ieri, un consiliu prin care m-am bucurat sa constat ca o noua suma de 165 de milioane de euro, pe langa cele 125 de milioane de euro, a fost pusa la dispozitia statelor membre pentru a reduce posibilele efecte pe care l-ar avea embargoul impus de Federatia Rusa. De aceasta data, suma este mai targetata, nu este la dispozitia tuturor statelor membre, primul venit primul servit, ci este pe principii oarecum de egalitate. Romania are o cantitate fixa iar dupa aceea se va regasi si in suma din acest calup de 165 de milioane de euro”.
 
Deocamdata nu se stie cu exactitate care va fi suma ce va fi alocata Romaniei, insa aceasta urmeaza a fi comunicata zilele urmatoare, posibil chiar pe parcursul acestei saptamani, dupa cum a dat asigurari ministrul Agriculturii.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

„O sa detaliem in zilele urmatoare pentru ca deja pregatim procedurile sa le punem la dispozitia celor interesati. Este vorba in principiu de aceleasi trei forme de sprijin. Aici ma refer la retragerea de pe piata si distribuirea gratuita a produselor respective, de nerecoltare sau recoltarea in verde”, a mai precizat Daniel Constantin.

Comisia Europeana a adoptat luni un nou program de masuri de sprijin in valoare de 165 de milioane de euro pentru cultivatorii de fructe si legume perisabile afectati de embargoul rusesc, potrivit unui comunicat de presa al Executivului comunitar.

Comisia Europeana subliniaza ca noua schema se adauga unui prim program in valoare de 125 de milioane de euro anuntat la data de 18 august dar care a fost suspendat la data de 10 septembrie din cauza numarului disproportionat de mare de solicitari de despagubire venite in special din partea producatorilor polonezi.

Pentru a putea fi mai bine tintita, noua schema include o anexa in care sunt precizate volumele eligibile pentru fiecare tara membra cu cifre precise pentru fiecare grupa de produse. Aceste volume au fost stabilite pe baza exporturilor realizate in perioada septembrie-decembrie din ultimii trei ani. In plus, noul plan include pentru prima data pe lista produselor care vor beneficia de sprijin portocalele, mandarinele si clementinele.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016