Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Producatorii din industria carnii de porc se indoiesc de rentabilitatea reluarii exporturilor de porci vii

producatorii-din-industria-carnii-de-porc-se-indoiesc-de-rentabilitatea-reluarii-exporturilor-de-porci-vii

La ora actuala, Romania importa peste 300.000 de capete de porcine, iar producatorii isi pun intrebarea cum va fi acoperita cererea interna.


La jumatatea lunii septembrie, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, anunta ca Romania va putea exporta porci vii in Uniunea Europeana incepand din octombrie 2016, trecerea tarii in anexa I a Deciziei europene fiind votata pe 14 septembrie 2016 in unanimitate in Comitetul Permanent Veterinar al Comisiei Europene, fara a fi cerute garantii suplimentare.
 
Crescatorii de porci din Romania au solicitat in repetate randuri deblocarea comertului cu porcii vii catre Uniunea Europeana, in conditiile in care tara noastra este teritoriu liber de pesta porcina clasica de peste opt ani, iar acestia se afla intr-o situatie dificila din cauza crizei generale a sectorului european al carnii de porc determinat de embargoul rusesc la importurile de carne de porc din Europa. Numai in ultimul an, pierderile au fost estimate la peste 40 de milioane de euro.
 
In conditiile in care exporturile de porci vii au devenit o realitate, producatorii isi pun acum intrebarea cum se va putea acoperi si cererea interna, in conditiile in care Romania importa peste 300.000 de capete de procine aual.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

In acest sens, Dana Tanase,  directorul executiv al Asociatiei Romane a Carnii, a declarat ca „reluarea exportului de porci vii in UE este o masura pe care o asteptam de foarte mult timp si care va face ca produsele preparate din carnea provenita de la porcii din Romania sa existe pe mesele consumatorilor din Uniunea Europeana. Aici ma gandesc la carnatii proaspeti, mult cautati de comunitatile romanesti din Italia, Spania, dar si despre faimosii mici. Vizavi de exportul de porci vii, spun ca masura este foarte buna, insa stau si ma intreb daca avem efectivele ca sa asiguram si necesarul de carne pentru piata interna. Stim foarte bine ca aducem foarte multa carne din statele membre. Spun, insa, ca masura este binevenita, o asteptam de foarte mult timp. Poate ca exportul de porci vii va fi rentabil pe alte relatii, nu neaparat in spatiul comunitar, si ma gandesc la China, care si-a exprimat intentia in acest sens”.
 
La randul sau, presedintele Federatiei Patronatelor din Industria Alimentara — Romalimenta, Sorin Minea, a punctat ca, la ora actuala, Romania importa peste 300.000 de capete de porcine.
 
„La ora actuala, Romania importa peste 300.000 de capete de porcine. Importa pentru ca genetica Marca Romania e sublima, dar lipseste. Deci, noi importam porcii pentru a ne face marfa. Cantitatea de carne de porc de pe piata interna este undeva la 60 — 65% si sunt un om darnic... Eu spun ca este sub 60%... Carnea asta se duce proaspata, in general, pe piata. Pentru mezeluri, se cumpara carne din afara. S-ar putea ca exportul de porci vii sa fie o afacere, dar intrebarea mea banala este: Cine va cumpara? Pentru ca sa trimitem porci maturi de aici pana in Germania, personal ma indoiesc profund, fiindca pretul va creste. Poate facem un schimb cu Ungaria sau cu Bulgaria, pentru ca altceva nu avem ce sa facem Nu stiu daca exportul de animale vii va fi rentabil. Personal, nu cred, dar da bine”, a declarat acesta.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016