Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Producatorii din sectorul laptelui vor primi ajutoare de peste 8,7 milioane de euro, din fonduri europene

producatorii-din-sectorul-laptelui-vor-primi-ajutoare-de-peste-87-milioane-de-euro-din-fonduri-europene

Acestia au avut zilele trecute o intalnire cu ministrul agriculturii, in cadrul careia au fost dezbatute mai multe aspecte legate de ativitatea din acest sector.


Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu, a participat joi, 25 februarie 2016, la intalnirea cooperativelor agricole din sectorul laptelui, la care au fost prezenti reprezentanţi ai Someş Arieş – Cluj, Samus Lact – Satu Mare, Tarnava Mare - Harghita si Timlactagro - Timis.
 
Temele de discutii de pe ordinea de zi au vizat modificarile Legii 566/2004 si ale Ordinului 619/2015, relatia cooperative-supermarketuri si posibilitatile de mediere ale Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, posibilitatea accesarii de catre cooperative a fondurilor europene.
 
Dezvoltarea sistemului cooperatist in agricultura reprezinta o prioritate pentru MADR, deoarece foarte multi producatori agricoli lucreaza terenurile in mod individual sau isi comercializeaza produsele pe piata prin mijloace proprii. Avand in vedere ca se constata o reticenta accentuata in ceea ce priveste asocierea si cooperarea intre producatorii agricoli, MADR a luat masura ca in cadrul PNDR 2014–2020, prioritate la accesarea fondurilor europene sa aiba agricultorii care se asociaza in diferite tipuri de cooperative.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Sprijinul financiar acordat cooperativelor se va face in primul rand prin masurile PNDR - Masura 4 - Investitii in active fizice, Masura 6 – Dezvoltarea exploatatiilor si intreprinderilor, Masura 9 – Sprijin pentru infiintarea grupurilor de producatori, Masura 16 – Cooperare. Aceste masuri au prevazute in Ghidul solicitantului criterii de eligibilitate, prin care fermierii care se asociaza in cooperative vor primi punctaj superior.
 
Submasurile M 4.1 Investitii in exploatatii agricole si M 4.2 – Investitii in procesarea/marketingul produselor agricole, vizeaza implementarea proiectelor de investitii viabile prin achizitionarea de echipamente si utilaje agricole performante, acordand un punctaj superior cooperativelor, in vederea atragerii unor noi membri, cat si a numarului de cooperative.
„Ministerul Agriculturii impreuna cu Ministerul Finantelor isi propun alocarea de fonduri de la bugetul de stat, altele decat cele prin PNDR 2014-2020, care sa vizeze achizitionarea de echipamente si utilaje precum tractoare de mare capacitate, utilaje de irigatii, combine etc., care sa fie acordate cu prioritate producatorilor care vor sa se asocieze. Dezvoltand cooperativele creste puterea de negociere dintre reprezentantii supermarket–urilor si cooperativele agricole, stimuland productia si comercializarea in interes reciproc”, a afirmat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.
 
Ministrul Irimescu a prezentat cu aceasta ocazie şi proiectul de HG prin care producatorii din sectorul laptelui si al produselor lactate ar urma sa primeasca ajutorul financiar de 8.773.154 euro din sprijinul de 11,1 milioane de euro acordat Romaniei de Comisia Europeana.
 
Prin acest act normativ se reglementeaza criteriile si conditiile utilizate pentru acordarea ajutorului financiar, cuantumul ajutorului financiar pe fiecare categorie de beneficiari din sectorul laptelui produselor lactate; termenul de depunere a cererii (15 martie 2016), documentele specifice care insotesc cererea, termenul de efectuare a plaţilor (pana la 30 iunie 2016).
 
In cadrul intalnirii, ministrul Agriculturii le-a prezentat celor prezenţi simplificarile rezultate in urma consultarilor cu reprezentanţii producatorilor agricoli din Ordinul pentru modificarea si completarea Ordinului MADR nr. 619/2015.Fermierii vor putea, incepand cu 1 martie 2016, sa depuna cererile unice de plata conform perioadei prevazute in actele normative in vigoare, respectiv 1 martie - 15 mai.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016