Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Productia de zahar a Ucrainei, in crestere cu peste 50%

productia-de-zahar-a-ucrainei-in-crestere-cu-peste-50

Peste 90% din produsele agroalimentare ale Ucrainei sunt produse interne. Comentand analizele recente care releva tendinta de crestere a pretului zaharului pe pietele internationale, ministrul ucrainean al agriculturii a precizat ca tara sa este un exportator net in aceasta industrie, productia de zahar a anului 2011 crescand cu peste 50% fata de anul precedent.


"In acest an, avem asigurate intern materiile prime pentru morarit si panificatie, dar si pentru productia de ulei. Estimez o cantitate de 3,5 milioane de tone de ulei din seminte de floarea soarelui, pentru anul acesta. Din aceasta cantitate, aproape doua milioane de tone vor merge la export", a mentionat Mykola Prysiazhniuk, ministrul ucrainean.

Prusiazhniuk a spus ca masurile care au fost luate de minister pentru a scoate industria de zahar din criza au permis stabilizarea productiei de zahar.

"In 2011 am produs 2.3 milioane de tone de zahar, ceea ce reprezinta cu 50% mai mult decat anul comercial precedent. Nu numai ca am oferit consumatorului intern acest produs, dar am creat un potential de export de 400.000 tone", a spus ministrul ucrainean.

Pretul zaharului creste pe pietele internationale


Cotatia zaharului brut cu livrare în luna mai a urcat cu 0,5% la ora 07.47 la ICE Futures din New York, ajungand la 24,60 centi livra (o livra = aproape 500 de grame). Ulterior, pretul a mai pierdut teren, la ora 10.26 fiind de 24,48 centi/livra, mai mare cu 0,04% fata de ziua anterioara.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

La NYSE Liffe din Londra, pretul zaharului rafinat cu livrare în mai a crescut cu 1%, la 649,60 dolari tona.

Marti, au fost lansate la Bursa de Marfuri din Pakistan (Pakistan Mercantile Exchange - PMEX) primele tranzactii cu contracte futures pe zahar. Contractele au termene de livrare în martie, aprilie si mai 2012. Unitatea de tranzactionare pentru aceste contracte este de 10 tone.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016