Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Produse ecologice romanesti la cel mai mare targ de produse ecologice din lume - Biofach 2012

produse-ecologice-romanesti-la-cel-mai-mare-targ-de-produse-ecologice-din-lume-biofach-2012

Romania va fi prezenta cu 20 de firme la cel mai mare targ de produse ecologice din lume - Biofach 2012, care se va desfasura in Germania, la Nuremberg, in perioada 15-18 februarie 2012, evenimentul fiind sustinut de Asociatia Operatorilor din Agricultura Ecologica - "Bio Romania" si de Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri - Departamentul de Comert Exterior.


In pavilionul national al Romaniei isi vor expune produsele ecologice cele 20 de firme romanesti, acestea prezentand vizitatorilor produse certificate ecologic precum cereale si seminte oleaginoase, fructe de padure, miere si produse din miere, uleiuri, faina dietetica si faina integrala, paine si produse de panificatie, seminte de plante aromatice si mirodenii, furaje, lapte si produse lactate, vinuri, sucuri din fructe, etc. Vor fi expuse si obiecte de arta si artizanat traditionale romanesti, certificate ecologic.

"Intentionam sa promovam produsele ecologice romanesti pe piata internationala, iar participarea la acest targ ne arata ca suntem pe drumul cel bun. Anul acesta, in cadrul Biofach 2012, Romania doreste sa demonstreze lumii ca agricultura ecologica romaneasca reprezinta un mare potential si ca poate deveni un mare producator si exportator de produse si de alimente ecologice. Statistica realizata la nivel mondial ne situeaza in primele 20 de tari din lume exportatoare de produse agricole certificate ecologic", a declarat presedintele Bio-Romania, Marian Cioceanu.

Agricultura ecologica din Romania si-a triplat, in 2011, numarul operatorilor activi din sistem, pana la 10.000, iar cresterea subventiilor in acest domeniu ar putea aduce, la finele anului viitor, o dublare a agricultorilor care vor intra in sistemul de certificare ecologica.

"Este pentru prima oara cand intr-un an se majoreaza de trei ori numarul operatorilor din sistemul ecologic. Daca la finele lui 2011 aveam 3.800 de operatori in sistem, acum sunt in jur de 10.000, majoritatea fiind fermieri mici, de subzistenta, care detin suprafete de teren de trei pana la 20 hectare sau agricultori cu 3-5 vaci, 50-100 de oi sau cu 10 stupi", a declarat presedintele Asociatiei Operatorilor din Agricultura Ecologica - "Bio-Romania".

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Reprezentantul asociatiei considera ca solutiile iesirii din criza economica, cat si pentru o dezvoltare durabila a Romaniei pe termen mediu si lung sunt reprezentate de agricultura ecologica, ecoturism si agroturismul ecologic, "cele mai eficiente, rapide si sigure strategii de dezvoltare a Romaniei". De asemenea, transformarea fermelor de subzistenta in microferme ecologice, este una din solutiile majore de dezvoltare durabila si sustenabila a satului romanesc, considera presedintele Bio-Romania.

Biofach reprezinta cea mai mare expozitie mondiala de produse ecologice, ce se caracterizeaza prin diversitatea produselor, prin prisma participarii a peste 2.500 de firme expozante, din peste 90 de tari, o suprafata de expunere de 88.500 metri patrati si peste 44.500 de vizitatori, din care peste 20.000 din afara Germaniei.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016