Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Produsele autohtone, tot mai ieftine la producatori, dar mai scumpe la consumatori

produsele-autohtone-tot-mai-ieftine-la-producatori-dar-mai-scumpe-la-consumatori

In aceasta situatie, fermierii au solicitat pe cale oficiala interventia autoritatilor, pentru a investiga aceasta crestere a preturilor.


Crescatorii de animale solicita interventia autoritatilor in contextul in care produsele obtinute in Romania se vand mai ieftin decat in urma cu cateva saptamani insa ajung la consumator cu preturi foarte mari.
 
Astfel, reprezentantii Asociatiei Crescatorilor si Exportatorilor de Bovine, Ovine si Porcine din Romania sustin intr-un comunicat ca „in ultimele 60 de zile, pretul carnii de porc a scazut cu circa 30% la poarta fermei. Astazi, fermierii vand cu 4,9 lei/kg la poarta fermei — cu mari presiuni din partea retailerilor pentru noi scaderi de pret! Pretul la carnea de pasare a scazut la poarta fermei cu aproximativ 20% in timp ce pretul la carnea de vita se mentine stabil, dar cu tendinte de scadere. Pentru sectorul de productie oua, cererea este foarte mare, dar preturile au crescut la fermieri cu circa 26%, nu cu 100%, in timp ce laptele si produsele lactate au pretul nemodificat la producator”.
 
Acestia afirma ca jocurile pe care le fac marile lanturi de magazine vor duce la scaderea consumului si la agravarea problemelor fermierilor. In prezent, pretul pentru kilogramul de carne stabilit de producator este mai scazut decat cel din aceeasi perioada a anului 2016.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Solicitam autoritatilor responsabile sa intervina de urgenta si sa faca lumina in aceasta situatie, care pentru noi, fermierii, este de neinteles. Produsele obtinute in Romania se vand mai ieftin decat in urma cu cateva saptamani si totusi, mai departe, acestea ajung la consumatori cu preturi foarte mari. Astazi noi, fermierii, vindem sub pretul de productie!”, a declarat Mary-Eugenia Pana, presedintele organizatiei.
 
 Potrivit acesteia, marile lanturi de magazine, care fac parte din mari corporatii internationale, au de multe ori practici comerciale indreptate impotriva consumatorului roman, iar scopul este unul singur, si anume  maximizarea profiturilor. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.88 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016