Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Produsele traditionale din Dambovita, promovate cu fonduri europene

produsele-traditionale-din-dambovita-promovate-cu-fonduri-europene

Reprezentantii Consiliului Judetean Dambovita s-au intalnit cu partenerii proiectului "Valorificarea produselor locale prin intermediul cooperarii transnationale a tinerilor". Proiectul este un parteneriat romano-francez si implica teritoriile a doua grupuri de actiune locala (GAL): Grupul de Actiune Locala francez "Pays Gapencais" si Grupul de Actiune Locala roman "Dealurile Sultanului" Visinesti.


Proiectul este finantat de Grupul de Actiune Locala din "Pays Gapencais", Casa Europei situata in Gap - regiunea Hautes-Alpes, Statul francez si Uniunea Europeana, prin intermediul programului "LEADER" si vizeaza promovarea produselor traditionale frantuzesti pe teritoriul Romaniei si al produselor romanesti in Franta, precum si schimburi de elevi intre cele doua parti.

Proiectul presupune intalnirea intre doua grupuri de tineri de la Institutul de Meserii din Hautes-Alpes (Franta) si de la Colegiul Economic "Ion Ghica" Targoviste (Romania) care studiaza disciplina comert, in scopul de a analiza posibilitatile de valorificare a produselor locale din cele doua tari. in consecinta, demersul se va concretiza printr-un stagiu profesional de o saptamana al tinerilor francezi si romani pe teritoriul partenerului de cooperare.

"Am considerat util sa avem aceasta intalnire. Relatiile judetului Dambovita cu Franta, in general, sunt permanente. Chiar saptamana trecuta am avut vizita Excelentei Sale, Ambasadorul Frantei in Romania. Consiliul Judetean este asociat intr-o organizatie neguvernamentala, Casa Francofona, cu numeroase activitati in judet. De asemenea, in judet sunt mai multe localitati, comune, orase, care au acorduri de infratire cu localitati din Franta. Acest proiect este important si pentru activitatea economica, daca reusim sa promovam, si in Romania si in Franta, produsele celeilalte parti. Este important si din perspectiva cunoasterii reciproce, dar sper ca proiectul sa fie baza unor relatii comerciale, de asociere, de infratire cu localitati din zona Gap pe viitor. Consiliul Judetean Dambovita este foarte interesat in atragerea de investitori, mai mari sau mai mici, din Franta. (...) Mi-as dori sa identificam contacte intre administratiile publice locale din judetul Dambovita si cele din zona Gap, Alpii de Sud, sa incheiem acorduri de infratire, de parteneriat, pe baza carora sa dezvoltam si schimburi economice, culturale, in domeniul invatamantului, lucruri care sa contribuie la cunoasterea noastra mai buna si, in acelasi timp, la promovarea intereselor pe care le avem fiecare", a declarat Adrian Tutuianu, presedintele CJ Dambovita.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


La randul lor, reprezentantii partii franceze au declarat ca sunt foarte multumiti de colaborarea pe care o au in cadrul proiectului, incantati ca produsele pe care le promoveaza sunt primite cu mult interes in Romania.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016