Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologica 08-14 februarie

prognoza-agrometeorologica-08-14-februarie

Pentru intervalul 08-14 februarie, Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) prognozeaza un regim termic al aerului mai ridicat decat in mod obisnuit in aproape toata tara, cu exceptia regiunilor din sudul si estul tarii, unde vremea va fi normala sub aspect termic.

Temperatura medie diurna a aerului se va incadra intre -3…10 °C, in cea mai mare parte a teritoriului, abaterile termice pozitive fiind de 1…8 °C si -6…2°C in sudul si in estul tarii, valori aproape de mediile multianuale, precizeaza specialistii.

Temperatura maxima a aerului se va situa intre -2…12°C, la nivelul intregii tari. Temperatura minima a aerului va fi cuprinsa intre -12…8°C pe aproape intreg teritoriul agricol, cele mai scazute valori fiind posibile in zonele depresionare, producandu-se inghet la sol. Se prognozeaza precipitatii mixte (ploaie, lapovita si ninsoare) in majoritatea regiunilor, acestea fiind insotite de intensificari de scurta durata ale vantului .

Rezerva de umiditate pe profilul de sol 0-100 cm, in cultura graului de toamna, se va incadra in limite satisfacatoare, apropiate de optim si optime, in toate zonele de cultura ala tarii.
 Starea de vegetatie a culturilor agricole

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h
In aceste conditii, culturile de camp si speciile pomi-viticole se vor afla in starea de repaus vegetativ, pe majoritatea suprafetelor agricole. De asemenea, spre sfarsitul perioadei, local in vestul tarii, vor fi posibile reluari lente in vegetatie la culturile de toamna, semanate in epoca optima.

La cerealierele de toamna (orz si grau) insamantate in perioada optima se vor semnala formarea frunzei a treia si infratirea (30-100%), iar la cele tardive rasarirea (75-100%) si aparitia frunzei a treia (10-100%).
Cultura de rapita isi va continua faza de dezvoltare a aparatului foliar, pe intreg teritoriul agricol.

In toate plantatiile, la speciile pomicole si viticole se va mentine stadiul de repaus biologic.
In conditiile agrometeorologice mentinonate lucrarile in camp se vor desfasura in general normal.
In toate plantatiile, la speciile pomicole si viticole se va mentine stadiul de repaus biologic.

Specialistii recomanda in urmatorul interval continuarea efectuarii controlului biologic pentru determinarea viabilitatii plantelor la culturile de toamna si a mugurilor de rod la speciile pomicole si viticole.  
Totodata, fermierii sunt sfatuiti sa administreze ingrasaminte minerale pe baza de azot si potasiu la culturile de toamna.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016