Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologică pentru începutul lunii aprilie 2011 şi starea de vegetaţie a culturilor agricole

Prognoza agrometeorologică pentru intervalul 31 martie – 06 aprilie 2011. Sub aspect termic, vremea va fi mai caldă decât în mod normal, pe întreg teritoriul agricol al ţării, informează Administraţia Naţională de Meteorologie.
Temperatura medie diurnă a aerului se va încadra între 4...15°C, valori mai ridicate cu 1...4°C comparativ cu normalul perioadei, în cea mai mare parte a zonelor agricole. Temperatura maximă a aerului va fi cuprinsă între 9...20°C, la scara întregii ţări.

Temperatura minimă a aerului se va situa între -2...9°C, în toate regiunile agricole, posibil mai scăzută în zonele depresionare. Temperatura medie diurnă a solului la adâncimea de 5 cm va prezenta valori de 8...16°C, limite optime pregătirii patului germinativ, precum şi continuării lucrărilor de semănat la culturile de primăvară din prima epocă.

Se prognozează precipitaţii predominant sub formă de ploi locale, însoţite de intensificări de scurtă durată ale vântului, în cea mai mare parte a regiunilor agricole.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Aprovizionarea cu apă accesibilă plantelor de grâu de toamnă pe adâncimea de sol 0-100 cm se va menţine la valori satisfăcătoare şi apropiate de optim, la nivelul întregii ţări. În stratul de sol 0-20 cm (ogor), conţinutul de umiditate se va încadra în limite satisfăcătoare, în cea mai mare parte a teritoriului agricol. Pe suprafeţe extinse din nordul, centrul şi vestul ţării, rezerva de apă din sol va înregistra valori apropiate de optim şi local optime.

Pe fondul regimului hidro-termic din aer şi sol favorabil, atât la culturile de toamnă, cât şi la speciile pomi-viticole, ritmurile vegetative vor evolua pe ansamblu normal pe aproape întreg teritoriul agricol al ţării, iar în zonele depresionare, procesele de creştere şi dezvoltare ale plantelor se vor desfăşura uşor mai lent.

Culturile de orz şi grâu de toamnă semănate în epoca optimă îşi vor continua formarea frunzei a treia şi înfrăţirea (20-100%), precum şi începutul alungirii paiului (10-30%), cu o stare de vegetaţie în general bună şi medie. În semănăturile tardive se va definitiva faza de răsărire (100%), continuându-se de asemenea formarea frunzei a treia (10-100%).

Rapiţa din sudul, sud-estul, estul şi centrul ţării va parcurge faza de dezvoltare a aparatului foliar (7-16 frunze), culturile prezentând o uniformitate şi vigurozitate pe ansamblu bună şi medie.

La pomii fructiferi se va semnala faza de înmugurire şi dezmugurire, precum şi începutul înfloririi la speciile timpurii de sâmburoase, îndeosebi pe terenurile cu
expoziţie sudică.

Soiurile timpurii de viţă de vie îşi vor continua fazele de „plâns” şi înmugurire, în special în podgoriile din jumătatea sudică a ţării.

Lucrările agricole de sezon, respectiv pregătirea patului germinativ, semănatul culturilor de primăvară, tăieri şi tratamente în vii şi livezi, fertilizări şi erbicidări, se vor desfăşura în bune condiţii, cu excepţia zilelor cu precipitaţii.

Calendarul lucrarilor agricole

  • Continuarea pregătirii patului germinativ şi semănatul culturilor de primăvară din prima urgenţă (orzoaică, mazăre, borceag, lucernă);
  • Pregătirea patului germinativ în vederea însămânţării culturilor de primăvară (sfecla de zahăr, floarea-soarelui, cartof) pe terenurile cu o bună aprovizionare cu apă a solului;
  • Fertilizarea cerealierelor de toamnă cu îngrăşăminte minerale şi foliare);
  • Continuarea lucrărilor de întreţinere (combaterea buruienilor şi tratamente fito-sanitare) la speciile de câmp şi în plantaţiile pomicole şi viticole;
  • Efectuarea arăturilor în vederea însămânţărilor de primăvară.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016