Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologică pentru intervalul 23 - 29 decembrie


Vremea caldă din primele zile ale perioadei 23 - 29 decembrie va intra treptat într-un proces de răcire, devenind normală sub aspect termic în cea mai mare parte a țării. Temperatura medie diurnă a aerului se va situa între 0...12°C la începutul intervalului, abaterile termice pozitive fiind de 1...10°C și respectiv -3...4°C spre sfârșitul perioadei, valori apropiate de mediile multianuale.
Temperatura maximă a aerului se va încadra între 1...16°C la nivelul întregii țări. Temperatura minimă a aerului va fi cuprinsă între -7...8°C în majoritatea zonelor agricole.

Sub aspect pluviometric se întrevăd precipitații sub formă de ploi locale, dar și mixte (ploaie, lapoviță și ninsoare) în cea mai mare parte a țării, acestea fiind însoțite de intensificări temporare ale vântului.

Rezerva de apă în sol pe adâncimea de sol 0-100 cm în cultura grâului de toamnă se va menține în limite optime și apropiate de optim, în majoritatea regiunilor agricole, cu excepția unor suprafețe din sud-estul și estul țării, unde conținutul de umiditate din sol va înregistra valori satisfăcătoare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

În condițiile agrometeorologice menționate, în zilele cele mai calde, la cerealierele de toamnă vor fi posibile reluări lente și temporare ale proceselor vegetative, îndeosebi în zonele de câmpie din jumătatea sudică a țării, iar în depresiunile nordice și centrale se va înregistra în continuare stadiul de repaus biologic.

Pe ansamblu, uniformitatea și vigurozitatea plantelor se va prezenta medie și bună, iar în culturile tardive, starea de vegetație va fi medie și slabă.

Orzul și grâul de toamnă semănate în epoca optimă se vor afla în fazele de înfrunzire și înfrățire (20-100%), iar la culturile tardive se vor semnala răsărirea (70-100%) și apariția frunzei a treia (10-100%). În Muntenia, Dobrogea, Moldova și Transilvania, la rapiță se va înregistra faza de înfrunzire (6-9 frunze). Pomii fructiferi și vița de vie își vor menține starea de repaus vegetativ, în majoritatea plantațiilor.

În zilele cu precipitații, lucrările agricole specifice (arături, fertilizări) vor fi sistate temporar.


Meteorologii recomandă continuarea verificării sistematice a viabilității plantelor la culturile de toamnă și a mugurilor de rod la pomii fructiferi și vița de vie, administrarea îngrășămintelor minerale pe bază de fosfor și potasiu la culturile de toamnă înființate în epoca optimă.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016