Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Proiect legislativ: Eliminarea obligatiei de declarare a veniturilor obtinute de proprietari din arendarea bunurilor agricole si impozitarea veniturilor cu 16%

proiect-legislativ-eliminarea-obligatiei-de-declarare-a-veniturilor-obtinute-de-proprietari-din-arendarea-bunurilor-agricole-si-impozitarea-veniturilor-cu-16

Ministerul finantelor Publice a publicat, vineri, proiectul Ordonantei de urgenta pentru modificarea si completarea Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal. Principalele masuri prevazute în cadrul proiectului de Ordonanta de urgenta, cu impact in activitatea agricultorilor, sunt:


1. Eliminarea obligatiei de declarare a veniturilor obtinute de proprietari din arendarea bunurilor agricole din patrimoniul personal prin reglementarea mecanismului de percepere a impozitului prin retinere la sursa si plata acestuia de catre platitorul de venit (arendas), impozitul fiind final;

2. Simplificarea modului de stabilire a impozitului pe veniturile din activitati agricole indiferent de modul de valorificare a produselor agricole vegetale si de sistemul de impunere ales de contribuabil, pe baza de norma de venit sau sistem real.

Astfel, potrivit proiectului, impozitul pe venitul din activitati agricole se calculeaza prin aplicarea unei cote de 16% asupra venitului net, determinat pe baza de norme de venit, cat si în sistem real. Impozitul stabilit pentru venitul net anual determinat pe baza de norme de venit reprezinta impozit final. Pentru veniturile din activitati agricole determinate atat pe baza normelor de venit cat si în sistem real, contribuabilii sunt obligati sa efectueze plati anticipate în contul impozitului anual datorat la bugetul de stat.

Legat de impozitarea veniturilor, autoritatile s-au "razgandit" intre timp. Marti, ministrul de finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a declarat la TVR Info:

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


"Propunerea impozitarii tuturor veniturilor din agricultura a venit dupa discutiile cu marii producatori; sa stiti ca sunt mici producatori, dar in spate sunt intermediari, care savarsesc evaziune fiscala; atunci am vrut sa asiguram impozitarea, dar am considerat ca nu este momentul. Avem metodele indirecte, in functie de cresterea averii, bunurilor si impreuna cu ministerul Agriculturii trebuie sa gasim solutii pentru a impozita pe acei asa-zisi producatori agricoli, care cumpara la preturi derizorii iar pe de alta parte fac evaziune", a declarat Ialomitianu.

Ministrul a amintit ca s-a renuntat deocamdata la masura impozitarii tuturor veniturilor din Agricultura, "dar ministrul Agriculturii mi-a promis ca vom gasi masuri pentru reducerea evaziunii, pentru ca adevaratii producatori ne bat la usa si mie la ministerul Finantelor si la ministerul Agriculturii; trebuie sa rezolvam problema acestor oameni care sunt de buna credinta si platitori de taxe si impozite".
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016