Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Proprietarii de suprafete agricole vor primi bani daca le vor da in arenda

proprietarii-de-suprafete-agricole-vor-primi-bani-daca-le-vor-da-in-arenda

In viitorul Program de Dezvoltare Rurala, este prevazuta o noua masura, care ii priveste pe proprietarii de terenuri agricole. Cei care nu isi lucreaza activ terenul, si il folosesc doar ca sa atraga subventii, cat si pensionarii si cei care locuiesc la oras, vor avea posibilitatea sa primeasca fonduri, doar prin arendarea terenului unui agricultor activ.


Proprietarii de suprafete agricole care isi vor arenda terenul, vor primi cu 20 % peste suma din plata simplificata de 500 sau 700 de euro, in functie de cat se va stabili la nivel national.

„Daca printre acei [...] proprietari de ferme mici (de la 1,5 ha sau de la doua la cinci hectare) sunt persoane in varsta care locuiesc la tara sau cetateni care locuiesc la oras, dar au teren la tara si, pana acum, luau aceasta subventie fara sa lucreze terenul (mai faceau si ei acolo o coasa ca sa poata sa justifice acea subventie dar nu era terenul productiv) [...], prin Programul de Dezvoltare Rurala, persoana respectiva e licitata sa cedeze terenul respectiv prin vanzare sau prin arendare unui agricultor activ care chiar lucreaza terenul respectiv. Ca sa incetam lucrul acesta - (proprietarul n.r.) sa nu tina terenul respectiv doar pentru ca primea acea subventie de 700 de euro sau 500 de euro pe ferma, va putea primi 500 sau 700 de euro, cat se va stabili la nivel national ca plata simplificata pe ferma, plus inca 20% prin Programul de Dezvoltare Rurala, in fiecare an, pana la sfarsitul acestuia, cu conditia ca acel teren sa fie cedat unui fermier activ, unui agricultor activ care preia si lucreaza terenul respectiv”, a relatat comisarul european, Dacian Ciolos.

Ministrul a afirmat ca aceasta masura are ca scop principal contracararea potentialelor efecte negative ale liberalizarii pietei funciare din 2014.
„Aceasta masura de acordare a unei prime din fondul de dezvoltare rurala, pentru cedarea sau arendarea fondurilor agricole, este una care se aplica tuturor statelor membre. Pentru Romania insa, dorim sa punem accentul - avand in vedere si liberalizarea pietei funciare de la 2014 - pe arendarea terenurilor si nu pe vanzarea acestora. Cred ca acesta este un instrument suplimentar pe langa cele pe care le-am enuntat deja, de garantare a creditelor pentru beneficiarii care vor sa cumpere terenuri agricole, unul care sa stimuleze proprietarii din Romania sa puna in valoare mult mai bine decat pana acum terenurile arabile pe care le avem si, in loc sa vanda aceste terenuri, sa le arendeze fie catre cetateni straini, dar mai ales catre cetateni romani care lucreaza terenul respectiv”, a declarat Ministrul Constantin.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h




Sursa foto: www.sxc.hu
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016