Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Protest spontan la ADS Bucuresti. Ministerul Agriculturii: nivelul salariilor este acelasi ca in toate institutiile statului


Zeci de angajati ai Agentiei Domeniile Statului din Bucuresti au incetat, luni, lucrul, in semn de protest pentru ca nu si-au primit salariile. Totodata, angajatii se declara nemultumiti de reducerile salariale cu 75% (spun ei) si de valurile de concedieri care urmeaza in perioada urmatoare, informeaza televiziunile de stiti.

"60% dintre angajatii Agentiei Domeniului Statului urmeaza sa fie concendiati, dupa ce alte aproape 100 de persoane au fost date afara anul acesta. Angajatii ADS au oprit luni lucrul si din cauza reducerilor salariale care se anunta. In afara celor 25% care au fost scazuti in vara, se anunta o alta diminuare de 50%", a declarat un lider sindical.

In replica, Ministerul Agriculturii sustine ca scaderea salariilor este aceeasi ca in cazul tuturor bugetarilor si ca angajatii ADS nu beneficiaza de un statut special. Potrivit unei informari publicate luni pe siteul institutiei, MADR precizeaza ca "reorganizarea Administraţiei Domeniilor Statului (ADS) s-a făcut prin Legea 329/2009 privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, raţionalizarea cheltuielilor publice, susţinerea mediului de afaceri şi respectarea acordului-cadru cu Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional. Astfel, ADS, din instituţie finanţată integral prin venituri proprii se reorganizează - prin reducere de posturi şi schimbarea regimului de finanţare - în instituţie finanţată integral de la bugetul de stat prin bugetul MADR".
Cu începere de la 1 iulie 2010, conform Legii nr. 118/2010 privind unele măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar, salariile tuturor angajaţilor ADS s-au redus cu 25%.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Ca urmare a expirării contractelor colective de muncă ale angajaţilor ADS, la data de 3 octombrie 2010, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a trecut la asimilarea funcţiilor contractuale ale personalului ADS în funcţii publice, conform noului statut al Agenţiei. Prin urmare, conducerea MADR a stabilit nivelul de salarizare în baza prevederilor legale aplicabile tuturor instituţiilor publice.

Totodată, prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 70/2010 privind unele măsuri pentru reorganizarea MADR precum şi a unor structuri aflate în structura acestora, începând cu 1 ianuarie 2011, Oficiul Naţional de Rentă Viageră Agricolă din cadrul ADS se va desfiinţa iar activitatea desfăşurată de această direcţie va fi preluată de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură. Astfel, un număr de 80 de posturi din cadrul ADS vor fi desfiinţate.

MADR a asigurat şi va asigura în continuare fondurile necesare pentru plata salariilor, conform prevederilor legale, pe luna octombrie a.c. sumele fiind deja transferate în contul ADS, se mai arata in textul publicat de Minister
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016