Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ProTv: Agricultorii romani, falimentati de verdeturile straine


In fiecare an ajung in Romania peste 130.000 de tone de ceapa, usturoi, praz si alte legume de sezon. Toate aceste "verdeturi" sunt din China, Turcia, Siria si Europa. In schimb, ale noastre se vestejesc pe tarabe pentru ca sunt putine si scumpe. Agricultorii sustin ca gerul le-a umflat bine facturile la gaz si curent. In iarna, unii se plang ca au dat si o suta de mii de lei pe luna ca sa poata incalzi o sera. Asa ca de Paste, la romani, drobul este plin cu verdeturi din alte tari.
"Orasenii vad ridichile italienilor mai frumoase si mai spalate", spun producatorii nostri. Ce-i drept, in anul 2010, ridichile italienesti sunt lucioase, netede si gata ambalate. Ale noastre sunt carnoase si aromate, dar cam ...ciupite.

Sorin Cristea, producator de legume: "Din Italia n-o sa vina niciodata asa ridichi. Noi nu avem masini de ambalat. Le punem in sac, le spalam...pe cand alea vin pe paleta. Alea sunt 1,8 lei legatura si la noi la tarani e 7 lei legatura. Eu stau sa plang cu ele pe taraba. Daca vand 200 de legaturi toata ziua..."

Producatorul roman spune, cinstit, ca nu are bani sa stropeasca usturoiul, ceapa verde si ridichile. Noroc ca datorita frigului, iarna asta i-au ocolit daunatorii. Chinezii in schimb, la usturoi de exemplu, maresc termenul de valabilitate prin metode nu tocmai naturale, spun specialistii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeste mai mult pe ProTv.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016