Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

Raftul Romanesc - initiativa unui retailer pentru cresterea prezentei carnii de porc romanesc in magazine

raftul-romanesc-initiativa-unui-retailer-pentru-cresterea-prezentei-carnii-de-porc-romanesc-in-magazine

Lansarea programului a avut loc la jumatatea acestei saptamani, ]n conditiile in care consumul anual de carne de porc este mai mic cu 30% fata de media europeana in Romania.


In cadrul programului national Porc Crescut Romaneste, Kaufland Romania lanseaza la jumatatea acestei saptamani Raftul romanesc, o initiativa pentru cresterea prezentei carnii de porc autohtone in magazine.
 
Proiectul este demarat in parteneriat cu  cu Cooperativa Agricola Tara Mea, inaugurarea fiind facuta in cadrul unei conferinte de presa la care sunt invitati sa participe reprezentanti ai retailerului, ai MADR si ai Comisiei de Agricultura din Camera Deputatilor.
 
In conditiile in care, in Romania, 50% din carnea de porc din magazinele moderne si traditionale provine din alte tari, Kaufland Romania s-a decis sa schimbe aceasta statistica, potrivit organizatorilor.
 
Producatorii romani de carne de porc sustin ca Romania a ajuns in ultimii 15 ani importator net de carne de porc, cu aproximativ 50% din consum, ceea ce inseamna ca fiecare al doilea gratar pe care il consumam este adus din afara.
 
Acestia considera ca numai daca va exista un sprijin real pentru sector din partea autoritatilor se va reduce acest trend al importurilor de carne de porc care s-au cifrat anul trecut la aproape 200.000 de tone.
 
In cadrul Targului Indagra 2017 a fost lansata initiativa nationala Porc Crescut Romaneste, dezvoltata de fermieri pentru consumatori, care si-a propus sa redea carnii de porc crescut in Romania suprematia la masa romanilor.
 
In Romania, consumul anual de carne de porc este mai mic cu 30% fata de media europeana in Romania, acesta fiind in medie de 30-32 kg/locuitor.
 
Potrivit balantei cu produse agroalimentare, in 2016, carnea de porc se afla in topul importurilor, cu o cantitate de 197.000 de tone, in valoare de 343,6 milioane de euro, cresterea valorica fiind cu 16,2% (+47,9 milioane de euro) mai mare fata de anul 2015.
 
In primele opt luni din acest an, carnea de porc a detinut cea mai mare pondere in total importuri agroalimentare, avansand cu 15,1% in termeni cantitativi si cu 42,8% din punct de vedere valoric. Astfel, au fost importate 139.300 de tone de carne de porc, in valoare de 287,7 milioane de euro. 
In cadrul programului national Porc Crescut Romaneste, Kaufland Romania lanseaza la jumatatea acestei saptamani Raftul romanesc, o initiativa pentru cresterea prezentei carnii de porc autohtone in magazine.
 
Proiectul este demarat in parteneriat cu  cu Cooperativa Agricola Tara Mea, inaugurarea fiind facuta in cadrul unei conferinte de presa la care sunt invitati sa participe reprezentanti ai retailerului, ai MADR si ai Comisiei de Agricultura din Camera Deputatilor.
 
In conditiile in care, in Romania, 50% din carnea de porc din magazinele moderne si traditionale provine din alte tari, Kaufland Romania s-a decis sa schimbe aceasta statistica, potrivit organizatorilor.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Covrigarie - o afacere cu profit imediat


Obtine profit de 3 000 de euro pe luna cu propria ta covrigarie Cate covrigarii intalnesti in drumul tau spre serviciu Numai in zona centrului vechi din capitala sunt vreo 10 Si numarul lor este in crestere Daca esti un pic atent aproape fiecare covrigarie are clienti care stau la coada asteptand sa cumpere covrigi calzi Te-ai intrebat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

Producatorii romani de carne de porc sustin ca Romania a ajuns in ultimii 15 ani importator net de carne de porc, cu aproximativ 50% din consum, ceea ce inseamna ca fiecare al doilea gratar pe care il consumam este adus din afara.
 
Acestia considera ca numai daca va exista un sprijin real pentru sector din partea autoritatilor se va reduce acest trend al importurilor de carne de porc care s-au cifrat anul trecut la aproape 200.000 de tone.
 
In cadrul Targului Indagra 2017 a fost lansata initiativa nationala Porc Crescut Romaneste, dezvoltata de fermieri pentru consumatori, care si-a propus sa redea carnii de porc crescut in Romania suprematia la masa romanilor.
 
In Romania, consumul anual de carne de porc este mai mic cu 30% fata de media europeana in Romania, acesta fiind in medie de 30-32 kg/locuitor.
 
Potrivit balantei cu produse agroalimentare, in 2016, carnea de porc se afla in topul importurilor, cu o cantitate de 197.000 de tone, in valoare de 343,6 milioane de euro, cresterea valorica fiind cu 16,2% (+47,9 milioane de euro) mai mare fata de anul 2015.
 
In primele opt luni din acest an, carnea de porc a detinut cea mai mare pondere in total importuri agroalimentare, avansand cu 15,1% in termeni cantitativi si cu 42,8% din punct de vedere valoric. Astfel, au fost importate 139.300 de tone de carne de porc, in valoare de 287,7 milioane de euro. 

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Raftul Romanesc - initiativa unui retailer pentru cresterea prezentei carnii de porc romanesc in magazine
Rating:
Nota: 5 din 2 voturi

Articole conexe:

clubagricultura.ro

- intrebarea zilei

Germinarea semintelor de ceapa

Intrebare: La ce temperatura incepe sa germineze samanta de ceapa?

Raspuns: Samanta de ceapa incepe sa germineze la o temperatura de 2-4 C, dar temperatura optima de germinare ... citeste tot raspunsul aici

Comentarii
Comentarii0 comentarii



Ultima ora

Newsletter gratuit
Agricultura cu profit - 7 Idei de Afaceri in Agricultura pentru 2018

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Agricultura cu profit - 7 Idei de Afaceri in Agricultura pentru 2018".



Forum
Szekeres Rudolf spune: Am achizitionat un aparat pe baza de ultra sunete impotriva Cartitelor cu baterii Functioneaza, sunt multumit. Intrebarea mea se refera la: eficienta "frecventei aparatului" asupra soarecilor de...
13 Iun. 2018 15:22:51
Raspunde la intrebare
Balan Doina spune: De unte pot face rost de portaltoi pentru avocado,am cativa avocado din sambure,au aproximativ 1 m .Va multumesc .
10 Iun. 2018 12:07:42
Raspunde la intrebare
Simona Ionescu spune: Medicul veterinar de concesionar vine de 2 ori pe luna la ferma cate o jumatate de ora, semneaza niste hartii pe care medicul de libera pactica nu are voie sa le emita" - deci cum e pana la urma, are...
04 Iun. 2018 22:00:32
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo
clubagricultura.ro

Parte a plugului confec?ionata din tabla de otel, care deplaseaza lateral, rastoarna ?i marunteste ...

Partea exteriorara a florii. ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Agricultura cu profit - 7 Idei de Afaceri in Agricultura pentru 2018


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Agricultura cu profit - 7 Idei de Afaceri in Agricultura pentru 2018" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016