Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Rase de porci: Landrace


Diferitele tipuri ale rasei Landrace, sunt descendente ale faimoasei rase pentru carne Danish Landrace, rasa dezvoltata in Danemarca. Dezvoltarea acestei rase a inceput in jurul anului 1895 si a rezultat din incrucisarea rasei Marele Alb din Anglia cu o rasa locala. Datorita rasei Landrace, Danemarca a devenit cea mai mare exportatoare de slanina, avand Anglia ca principala piata de desfacere.


Departamentul de agricultura al Statelor Unite ale Americii a primit o incarcatura de Danish Landrace in 1934 din tara de origine. Multe dintre aceste rase erau folosite in reproducerea incrucisata de catre Departament si Statiile Experimentale de Agricultura carora le-au fost puse la dispozitie, devenind astfel stramosii multor rase noi. "Radacinile" rasei American Landrace sunt acele rase de porci pure sau avand o mica "infuzie" de rasa Poland China. Departamentul de Agricultura si-a construit o politica de a vinde seminte de rase desirabile indivizilor particulari. Treizeci si opt de capete de vieri si scroafe au fost importati din Norvegia, purtand sange de Landrace Norvegian, Danez si Suedez. Sangele acestora a fost amestecat cu American Landrace, rezultand baza genetica vasta pentru rasa.
American Landrace este o rasa de culoare alba, avand corpul lung, cu 15-17 perechi de coaste. Arcul coloanei este mulat mai putin pronuntat fata de mare amajoritate a speciilor de suine. Pentru unii porci, spatele este aproape plat. Capul este lung si destul de ingust, iar falcile sunt curate. Urechile sunt mari si greoaie si sunt situate aproape de fata. Pulpele din spate sunt lungi cu un aspect rotunjit. Lateralele trunchiului sunt lungi si bine lasate pe flancuri. Scroafele sunt prolifice si satisfacatoare ca mame. Scroafele au fost intotdeauna apreciate pentru capacitatea lor de a produce lapte. Studiile au aratat ca productia maxima de lapte este atinsa dupa 5 saptamani de lactatie, mai tarziu decat la alte rase.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Culoarea parului trebuie sa fie alba, petele de culoare inchisa fiind indezirabile. Cativa pori mai inchisi la culoare pe piele sunt permisi, dar parul negru nu. Porcii cu pete negre nu sunt eligibili pentru inregistrare.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016