Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Rase de porci: Marele Alb


In 1981, in Anglia erau inregistrati 3.990 porci din rasa Marele Alb, plasandu-i astfel in varful topului raselor de porci in tara lor de origine. In plus, este de departe cea mai des intalnita rasa din lume, daca tinem cont de faptul ca suinle din rasa Yorkshire din SUA si Canada sunt descendenti directi ai Marelui Alb. Virtual, toate tarile din lume care valorizeaza carnea de porc au efectuat importuri din aceasta rasa.
Marele Alb se distinge prin aspectul lor deosebit de pitoresc, urechile ridicate, culoarea alba, piele rozalie si laterale adancite. Au fost valorizati pentru productia de bacon inca de la inceputurile rasei. Dupa cum sugereaza si numele, se caracterizeaza prin marime.

Rasa este originara din Yorkshire County, Anglia, dar este greu de stabilit evolutia lor exacta. Davidson, in lucrarea The Production and Marketing of Pigs, a sugerat ca, printre porcii bastinasi din aceasta regiune, se aflau si rasele Cumberland, Leicestershire si Albul Mijlociu si Mic. Specimene ale acestei rase au atras atentia pentru prima data in 1831, la Windsor Royal Show. Marele Alb a devenit o rasa bine stabilita si preponderenta in aceasta regiune si nu numai, lasandu-si amprenta asupra productiei mondiale de suine.

Marele Alb este privit ca fiind o rasa dintr-o bucata si rezistenta, putand suporta variatii climaterice si ale altor factori inconjuratori. Abilitatea lor de a se incrucisa si imbunatati alte rase i-a transformat intr-un factor important in productia comerciala de suine. De decenii sunt cunoscuti ca animale favorite pe pietele pe care se cauta carne de porc si bacon de calitate superioara. Tendinta lor de a creste si a nu depune grasime in exces i-a facut sa fie preferati atat aolo unde sunt crescuti pentru talii mai mici, cat si pe pietele pe care sunt crescuti pentru a atinge talii mari.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Marele Alb este recunoscut pentru instinctele sale materne ridicate, cat si pentru productia mare de lapte. Nu sunt numai supli si activi, dar sunt si destul de stabili pe picioare. Isi poarta lungimea considerabila cu gratie si usurinta. Inaltimea lor, sau lungimea picioarelor, ii ajuta sa ramana activi si sa aiba o viata lunga.

Desi Marele Alb a fost creat initial ca o rasa activa si de exterior, se descurca foarte bine si in conditii de aglomerare si spatiu limitat. Atat ea, cat si descendentii ei, rasa Yorkshire, se gasesc in practic toate incrucisarile de rase si programele de reproducere alternativa care folosesc doua sau mai multe rase, nu numai in locul de origine, ci in toata lumea. De obicei, scroafa folosita pentru aceste programe are mai mult de jumatate din sange de Mare Alb. In timp ce scroafele acestei rase au o reputatie de invidiat, vierii nu trebuie sa fie nici ei subestimati. Ei pot imprima definitiv uniformitate si calitate intr-o productie de porci. In timp ce mare majoritate a acestor porci ajung pe piata, cele mai bune scroafe tinere sunt selectate ca mame pentru urmatoarea generatie de porci.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.83 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016