Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Reactia Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania la investigatia demarata de Consiliul Concurentei

reactia-uniunii-crescatorilor-de-pasari-din-romania-la-investigatia-demarata-de-consiliul-concurentei

UCPR sustine ca va asigura toata transparenta necesara si toate datele tehnice necesare realizarii unei anchete cat mai in detaliu care sa vizeze atat particularitatile specifice sectorului avicol cat si contextul european.


Producatorii si comercianţii de oua investigati de Consiliul Concurentei au asigurat 7% din productia totala de oua in anul 2017 şi 21,25% din productia industriala, susţin reprezentanţii Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania.
 
De asemenea, cei vizaţi de controlul autoritatii de concurenţa au acoperit 28,31% din productia de oua realizata de membrii UCPR in anul 2017, in timp ce unul dintre furnizorii vizati nu este membru al Uniunii. UCPR reprezinta circa 80% din productia de oua de consum realizata in sistem intensiv industrial.
 
Reprezentanţii UCPR vin cu aceste precizari ca reactie la investigatia declansata de Consiliul Concurentei pe piata productiei si comercializarii oualor de consum, suspectand un cartel care a determinat cresterea artificiala a preturilor la finalul anului trecut.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Pe de alta parte, Consiliului Concurentei a aratat ca furnizorii vizati de investigatie reprezinta aproximativ 45% din productia existenta de oua din Romania, fiind cei care aprovizioneaza principalii comercianţi activi la nivel national, iar asociatia din care acestia fac parte este reprezentanta a circa 90% din crescatorii de pasari si producatorii de oua de pe piata romaneasca.
 
Totodata, in acest context, UCPR sustine ca va asigura toata transparenta necesara si toate datele tehnice necesare realizarii unei anchete cat mai in detaliu care sa vizeze atat particularitatile specifice sectorului avicol cat si contextul european.
 
„UCPR va asigura toata transparenta necesara si toate datele tehnice necesare unei anchete cat mai in detaliu care sa vizeze atat particularitatile specifice sectorului avicol cat si contextul european, care la momentul perioadei vizate a generat o diminuare extrem de mare a ofertei de oua din cauza utilizarii insecticidului Fipronil, interzis in aceasta industrie. Consideram ca este obligatia noastra de a participa activ la toate etapele anchetei si ele a ne asigura ca prin expertiza noastra putem aduce clarificarile necesare unei viziuni cat mai clare asupra intregului lant comercial de la poarta fermei pana la consumatorul final ale carui interes primeaza”, sustin reprezentaţii UCPR.
 
De asemenea, crescatorii de pasari din Romania au aratat ca, inca de la infiintarea UCPR in anul 1993, a fost respectat intreg cadrul legislativ aplicabil cat si statutul şi obiectivele asumate, „rezultatele noastre avand ca beneficiar direct consumatorul roman, care a avut acces la o calitate superioara a produselor si la preturi din ce in ce mai bune, atat pentru carnea de pasare cat si pentru ouale de consum. In acelasi timp am sustinut prin toate actiunile noastre dezvoltarea unei piete libere care sa creasca competitivitatea producatorilor romani pe piata comunitara, dar si reprezentarea si apararea intereselor legitime ale acestora”, se mai arata in comunicat.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016