Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Recolta de grau a Romaniei, in 2011: raportarile arata 6,8 milioane tone


Producţia de grâu a României a depăşit 7 milioane de tone, deşi raportările din teritoriu arată în prezent doar 6,8 milioane de tone, a declarat pentru AGERPRES ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Valeriu Tabără.
"Este cert acum că producţia de grâu a Romaniei a depăşit bine 7 milioane de tone, chiar dacă scriptic, ce avem noi acum după raportările fermierilor şi ale direcţiilor agricole, producţia este de aproape 6,8 milioane tone. Cred că avem peste 1,5 milioane de tone de grâu în plus faţă de producţia anului trecut", a spus Tabără.

Acesta a precizat că de multe ori raportările din teritoriu nu sunt la nivelul producţiei obţinute ceea ce îngreunează luarea unor decizii privind valorificarea producţiei în piaţă. "Trebuie să rezolvăm această problemă pentru că atâta timp cât dăm subvenţii fermierilor şi noi trebuie să găsim soluţii pentru piaţă, inclusiv de import-export, este bine să se ştie exact care sunt producţiile. Consider că trebuie să găsim un mecanism mai de încredere pentru fermieri deoarece mecanismul actual, poate, nu le oferă această încredere de a raporta exact sau poate mai există pârghii de a comercializa producţia la negru, ceea ce iar nu este bine", a explicat ministrul Agriculturii.

În privinţa calităţii recoltei de grâu din 2011, şeful MADR a adăugat că, deocamdată, se iau probe din toate zonele ţării, iar în momentul în care va avea analizele pentru 10% din acestea se vor face publice rezultatele. Recent, Valeriu Tabără estima că 80% din recolta de grâu din acest an este panificabilă, "60% din producţie fiind de o foarte bună calitate".

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Potrivit datelor centralizate la data de 3 august de MADR, suprafaţa recoltată cu grâu şi secară se ridică la 1,869 milioane hectare, reprezentând 96% din suprafaţa estimată a se recolta în acest an de 1,957 milioane hectare. Producţia obţinută este de 6,778 milioane tone, cu 1% mai mult faţă de producţia estimată pentru 2011 de 6,712 milioane de tone.

În 2010, producţia de grâu şi secară a fost de 5,588 milioane tone, iar în 2009 de de 5,203 milioane tone, potrivit Institutului Naţional de Statistică.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016