Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Recomandari cu privire la depozitarea produselor agricole

recomandari-cu-privire-la-depozitarea-produselor-agricole

Problemele care apar la depozitarea produselor agricole duc inevitabil la deprecierea acestora, de aceea obiectivul principal in perioada de depozitare este mentinerea valorii cantitative si calitative initiale.


Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale monitorizeaza in aceasta perioada desfasurarea in conditii optime a tuturor activitatilor din agricultura. In acest sens, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin Autoritatea Nationala Fitosanitara, efectueaza actiuni de informare pentru optimizarea pastrarii recoltelor agricole in cele mai bune conditii.
 
Problemele care apar la depozitarea produselor agricole duc inevitabil la deprecierea acestora, de aceea obiectivul principal in perioada de depozitare este mentinerea valorii cantitative si calitative initiale.

Pregatirea spatiilor de depozitare presupune efectuarea curateniei, a dezinsectiei si a deratizarii acestora. Pe langa maturarea si spalarea spatiilor, o operatiune foarte importanta este curatarea crapaturilor din pardoseala si pereti, pentru ca acestea sunt locuri de refugiu si dezvoltare pentru numeroase insecte. 
 
Cei mai frecventi daunatori de depozit sunt gargarita graului (Sitophilus granarius), gargarita orezului (Sitophilus oryzae), gandacul din Surinam (Oryzaephilus surinamensis), gandacul mauritan (Tenebrioides mauritanicus), precum si molia cerealelor (Sitrotoga cerealella), molia graului (Nemapogon granellus) sau molia fructelor uscate (Plodia interpunctella).

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Pentru combaterea acestora, inspectorii fitosanitari din cadrul Autoritatii Nationale Fitosanitare recomanda dezinsectia spatiilor de depozitare a cerealelor cu respectarea urmatoarelor etape :
1.     Golirea spaĊ£iilor, igienizarea si varuirea acestora;
2.     Dezinsectia spatiilor, dupa etanseizarea lor prin stropire, folosind unul din urmatoarele insecticide cu actiune indelungata:
  • ACTELLIC 50 EC-1% (50 – 100 ml sol./mp)
  • K’OBIOL 25 EC – 50 ml/ 5 l apa pentru 100 mp spatiu depozitare
  • K’OBIOL 25 EC –100ml/99 l apa pentru 100 t cereale
  • RELDAN 22 EC – 22 ml/t ( in 0,75-1,5 l apa/t).
 
Pentru suprafetele netede din metal sau lemn se recomanda aplicarea a 50-100 ml solutie preparata/mp., iar pentru suprafetele poroase din beton sau zid varuit, precum si pentru dezinsectia podurilor si a spatiilor aflate in apropierea magaziilor, se va aplica 100-200 ml solutie preparata/mp.
 
Dupa stropirea spatiilor, acestea se inchid ermetic timp de 3-4 zile, ulterior fiind deschise pentru aerisire. Pentru tratamente in spatiile de depozitare se pot folosi si alte produse de protectia plantelor omologate.
 
Combaterea rozatoarelor este o masura importanta deoarece, pe langa pagubele cantitative, acestea sunt vectori pentru numerosi daunatori de depozit. Deratizarea se poate face atat prin utilizarea de momeli si capcane cat si prin folosirea aparatelor cu ultrasunete si inchiderea galeriilor.
 
Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale apreciaza ca depozitarea corespunzatoare a produselor agricole este un factor deosebit de important pentru pastrarea calitatii si cantitatii acestora pentru o perioada indelungata.
 
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016