Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Registrul Agricol al Romaniei ar putea fi in format electronic din 2015

registrul-agricol-al-romaniei-ar-putea-fi-in-format-electronic-din-2015

Un comunicat de presa al Ministerului pentru Societatea Informationala (MSI), spune ca in 2015, Registrul Agricol al tarii noastre ar putea fi concretizat in format electronic, iar costurile pentru acest pas ar ajunge la 50 milioane de euro. Daca acest format se va infaptui, platforma electronica va contine date despre fiecare gospodarie, cum ar fi numarul membrilor gospodariei, tipuri de culturi semanate, suprafete, masini si utilaje folosite si instalatii.


Organismul Intermediar pentru Promovarea Societatii Informationale a publicat pe 1 aprilie, Ghidul solicitantului pentru achizitionarea sistemului informatic destinat gestiunii Registrului Agricol in format digital.

Prin acest proiect organele specializate vor putea comunica mai usor, prin stabilirea unor standarde de interoperabilitate intre Ministerul Afacerilor Interne, Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara, Agentia de Plati si Interventii in Agricultura, Ministerul Finantelor, Oficiul National Registrul Comertului, consilii judetene si primarii.

“Aceste standarde vor fi incluse, de acum inainte, in toate proiectele MSI, care se vor preta pentru o atare abordare, interoperabilitatea fiind unul dintre pilonii de baza ai Agendei Digitale europene 2020, pe care Romania ii va integra in Strategia proprie pentru Agenda Digitala, incepand din noul exercitiu bugetar” se sustine intr-un comunicat de presa al Ministerului pentru Societatea Informationala.

Consiliile judetene, ca lider de proiect, in parteneriat cu unitatile administrativ-teritoriale locale, vor fi beneficiarii proiectului.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Ministrul pentru Societatea Informationala, Dan Nica, declara in legatura cu acest proiect : “Sistemul va contribui la o dezvoltare regionala sustenabila, bazandu-se pe noile politici de descentralizare din domeniu. Datele vor putea fi astfel, consolidate si gestionate agregat la nivel judetean si valorificate la nivel national. Scopul proiectului include optimizarea proceselor si consolidarea datelor critice ale Romaniei in vederea realizarii unor punti informationale intre statele membre si gestionarea bazata pe date reale a fondurilor structurale existente si viitoare”.

Acest Registru Agricol electronic din cadrul primariilor, daca ar fi “o copie fidela a realitatii” ar putea veni in ajutorul celor de la Agentia de Plati si Interventii pentru Agricultura (APIA), si anume in a demonstra absorbtia legala de fonduri europene, dupa cum declara si directorul general al APIA, Gheorghe Benu, in cadrul conferintei de lansare a campaniei “PNDR vine in satul tau”, care a avut loc saptamana trecuta la Topoloveni : “Sa incercam ca Registrul Agricol de la Primarie sa devina poza noastra, cu care noi trebuie sa demonstram Comisiei, dreptul de utilizare a acelui teren. Daca Registrul Agricol va fi o copie fidela a realitatii, vom reusi si noi sa le demonstram celor de la Comisie, ca Romania si oamenii din tara asta, absorb fonduri in deplina legalitate. Este singura problema pe care Agentia o mai are la aceasta ora, in a dovedi dreptul de folosinta catre inspectorii de la Curtea de Conturi a Romaniei sau de la Curtea de Conturi Europeana”.



Sursa foto: www.sxc.hu
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016