Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Replica APIA! Radu Ungureanu, sindicatul APIA: "Platile nu puteau incepe, pentru ca softul este neperformant!"

"O astfel de demitere in bloc a unor tehnocrati, fara a depista exact unde sunt problemele, este total abuziva si intr-un stil politic comunist", a spus Radu Ungureanu, seful sindicalistilor din APIA. Acesta a mai spus ca APIA este o institutie infiintata la solicitarea Comisiei Europene si ca lucreaza dupa regulamente europene.

"Nu puteau incepe platile aferente anului 2008 fiindca softul nu permite acest lucru. Modulele necesare nu sunt finalizate. Softul este principala problema, este total neperformant, iar problemele nu au fost nici pana acum rezolvate", a spus Radu Ungureanu, citat de hotnews.ro. Un alt aspect, sustinut de Radu Ungureanu, este faptul ca "in toate tarile Uniunii Europene, platile pe anul anterior se pot efectua pana la data de 30 iunie. Nici un stat membru nu a putut face platile mai devreme".

Cu toate acestea, intr-un comunicat de presa emis la sfarsitul lunii februarie, SIVECO, realizatorul softului acuzat de APIA, a bifat realizarea acestuia la capitolul realizari.

Desi problemele softului erau cunoscute de peste un an, firma SIVECO a castigat un al doilea contract, tot cu APIA, in cadrul unei licitatii din luna septembrie!

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Valoarea acestuia este de 14 milioane de euro si urmeaza sa se deruleze pe parcursul a trei ani.

Rugat de catre RECOLTA.eu sa comenteze acest aspect, Dacian Ciolos, fostul ministru al agriculturii, a precizat:

legat de contractul cu siveco, am mai facut deja anumite comentarii. Am mai spus faptul ca acest contract a fost semnat de conducerea apia si nu de minister, iar conducerea apia isi asuma modul in care a organizat licitatia si a negociat contractul. Cat am fost la conducerea ministerului, am solicitat mai multe controale legate de acest contract, precum si de alte contracte semnate de apia, si am cerut conducerii apia anumite masuri. Pe de alta parte, nu cred ca intarzierile legate de sistemul integrat de administrare si control al agentiei (faimosul IACS) sunt legate doar de contractul cu siveco


Directorul sucursalei APIA Timis, Florin Faur, a declarat pentru HotNews.ro - EurActiv.ro ca probabil se numara printre cei demisi, insa nu stie exact de ce, fiindca vestea demiterii a aflat-o de la televizor. "Nu am primit nimic oficial inca. Probabil vom primi maine, sa vedem si noi ce acuze ni se aduc", a spus Faur.

Potrivit unor surse apropiate institutiei, un astfel de mecanism precum cel al platilor directe "nu poate sa mearga perfect pe niste termene impuse, fiindca nimeni nu poate sa apese pe un buton si situatia sa fie rezolvata. In plus, si angajatii sunt demotivati, odata ce nu li se mai platesc ore suplimentare, prime si sporuri. Orice masura de reducere afecteaza productivitatea. In fine, a schimba intreaga echipa manageriala este o mare greseala", au declarat sursele citate pentru HotNews.ro - EurActiv.ro.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016