Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Revanşa samsarilor de cereale


Scumpirea iminentă a produselor de panificaţie în România nu aduce beneficii nici procesatorilor, nici producătorilor de cereale, ci doar comercianţilor, scrie Săptămâna Financiară
Pe fondul unei creşteri generalizate a preţurilor alimentelor la nivel mondial, procesatorii din România se grăbesc să anunţe şi ei majorări de preţuri, pâinea fiind prima victimă a unei aşa-zise crize a grâului. În realitate, cărţile au fost făcute încă din vara anului trecut, când producătorii au căzut în capcana unui preţ avantajos la cereale, iar comercianţii au curăţat piaţa în vederea revânzării acestora la preţuri aproape duble faţă de cele de achiziţie. Piaţa neagră este principalul beneficiar al creşterii preţului cerealelor.

Încă din vara anului trecut, imediat după încheierea re­col­tatului la grâu, sindicatele din agricultură au avertizat că pâinea se va scumpi cu 25-30% încă din primele zile ale anului 2011. Motivul, la fel ca în fiecare an, ar consta în lipsa grâului de panificaţie şi nevoia de aprovizionare din import. Paradoxal, la o producţie de aproape 6 milioane de tone de grâu în 2010, necesarul de consum al României ar fi fost acoperit însă, rămânând şi o cantitate de circa două milioane de tone disponibilă pentru export. De unde a apărut a­tunci criza grâului şi cine câştigă din această conjunctură?

La aceas­tă întrebare, ministrul agriculturii, Va­leriu Tabără, răspunde tranşant:

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

„O cerere crescută din partea co­mer­cianţilor, care au achiziţionat can­­ti­tăţi semnificative de pe piaţă şi le direcţionează spre zonele portuare în vederea exportului”. Mai mult, mi­nistrul spune că piaţa grâului din România funcţionează după re­gulile pieţei europene „cu evo­luţii excepţionale ale preţu­ri­lor” şi că ori­ce intervenţie a statului nu este permisă. Lucru adevă­rat, în par­te, de unde tragem con­clu­zia că scumpirea pâinii este fireas­că în Româ­nia, căci aşa se în­tâmplă peste tot în lume.

Există însă şi anumite nuan­ţe, sau specifi­cităţi ale pieţei ro­mâ­neşti de ce­reale, pe care atât Minis­terul Agri­culturii, cât şi Gu­vernul le ignoră de ani buni.

Citeşte mai mult în Săptămâna Financiară
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016