Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

Reziduurile de pesticide din fructele si legumele romanesti nu sunt periculoase pentru consumatori

reziduurile-de-pesticide-din-fructele-si-legumele-romanesti-nu-sunt-periculoase-pentru-consumatori

Din rapoartele de monitorizare realizate anual de Autoritatea Nationala Fitosanitara rezulta ca procentele produselor cu reziduuri de pesticide sunt sub limita maxima admisa, deci nu prezinta niciun risc pentru consumatori.



Legumele si fructele produse in Romania sunt controlate din punct de vedere al reziduurilor de pesticide, in concordanta cu prevederile europene, si nu reprezinta niciun risc pentru consumatori, a anuntat Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.
 
Legumele si fructele produse in Romania sunt controlate din punct de vedere al reziduurilor de pesticide in concordanta cu prevederile europene. Inspectorii fitosanitari din cadrul oficiilor fitosanitare preleveaza probe conform calendarului de prelevare si le transmit laboratoarelor pentru a fi analizate.

 
La prelevarea probelor se respecta cu strictete prevederile Ordinului MADR nr. 1256/2005 pentru aprobarea metodelor de prelevare a probelor de plante si produse vegetale, in vederea efectuarii analizelor de laborator pentru determinarea oficiala a nivelului de reziduuri de pesticide.
 
Potrivit MADR, analizele chimice sunt realizate in concordanta cu sistemul de asigurare al calitatii ISO 17025/2005 si metodele de analiza sunt validate, iar pentru asigurarea calitatii analizelor, laboratoarele acreditate RENAR participa anual la teste de competente europene organizate de laboratoarele europene de referinta in domeniu.
 
Ministerul de resort mentioneaza faptul ca Romania, prin Autoritatea Nationala Fitosanitara, dispune de laboratoare dotate cu echipamente performante care pot determina reziduuri de pesticide la nivel de urme de pesticide, iar rezultatele acestor controale sunt in parametrii ceruti de legislatia in vigoare.
 
Continutul de reziduuri de pesticide, in limitele prevazute de legislatia europeana, nu trebuie sa afecteze comercializarea produselor romanesti. In plus, hipermarketurile si supermarketurile solicita aceste buletine de analiza si astfel se asigura ca produsele sunt conforme.
 
Din rapoartele de monitorizare realizate anual de Autoritatea Nationala Fitosanitara rezulta ca procentele produselor cu reziduuri de pesticide sunt sub limita maxima admisa, deci nu prezinta niciun risc pentru consumatori.
 
Rapoartele publicate prezinta in mod obiectiv rezultatele, dar interpretarea trebuie sa fie una corecta. Nu orice continut de reziduu de pesticid inseamna si pericol pentru sanatatea umana. Periculoase sunt, intr-adevar, doar cele ale caror valori depasesc limita maxima admisa, conform Ministerului Agriculturii.
 
Rezultatele obtinute la aceste controale se inscriu in media la nivel european. Totodata, fiind vorba de produse conventionale si nu ecologice, este evident ca acestea contin reziduuri de pesticide, dar care nu depasesc limita maxima admisa de legislatia in vigoare. 

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Reziduurile de pesticide din fructele si legumele romanesti nu sunt periculoase pentru consumatori
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe:

clubagricultura.ro

- intrebarea zilei

Pepeni galbeni

Intrebare: cum se realizeaza cultura pe sol a pepenilor galbeni?

Raspuns: Lucrarile incep toamna prin nivelarea de intretinere, discuirea,fertilizarea de baza cu ingrasamant ... citeste tot raspunsul aici

Comentarii
Comentarii0 comentarii

Ultima ora

Newsletter gratuit
Agricultura cu profit - 7 Idei de Afaceri in Agricultura pentru 2018

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Agricultura cu profit - 7 Idei de Afaceri in Agricultura pentru 2018".



Forum
Maria spune: Aveți nevoie de un împrumut pentru a vă plăti datoria sau a începe o afacere Vă oferim un împrumut cu o dobândă redusă Oferim de la 1500 euro la 800.000 de euro Adăugați-ne sau...
23 Mai 2018 12:48:47
Raspunde la intrebare
Yetty Sunarsih spune: Vreau să întorc toată slava lui Allah asupra a ceea ce folosește mama Alicia Radu în viața mea, numele meu este Yetty Sunarsih din Sandakan în Malaysia, eu sunt văduvă cu 3 copii, soțul meu...
22 Mai 2018 13:58:22
Raspunde la intrebare
Olivia Daniel spune: Buna, Sunt dna Olivia Daniel, o împrumutător privat de împrumut care oferă împrumuturi pentru oportunități de viață. Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a vă achita datoriile...
22 Mai 2018 13:57:33
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo
clubagricultura.ro

Padure rara sau parte de padure cu arbori batrani in care este interzisa taierea lemnelor. ...

Partea exteriorara a florii. ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Agricultura cu profit - 7 Idei de Afaceri in Agricultura pentru 2018


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Agricultura cu profit - 7 Idei de Afaceri in Agricultura pentru 2018" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau sa primesc revista de Agricultura