Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romania a absorbit 5 miliarde de euro din fonduri europene prin PNDR

romania-a-absorbit-5-miliarde-de-euro-din-fonduri-europene-prin-pndr

Pana in prezent, agricultura romaneasca a absorbit aproximativ 5 miliarde de euro din fonduri europene, bani alocati prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR), fonduri de care s-au folosit direct beneficiarii, ei urmand sa fie rambursati de Comisia Europeana, dupa cum sustine Constantin.


“Anul trecut, absorbtia pe Programul National de Dezvoltare Rurala era de 3,7 miliarde de euro, iar astazi a ajuns la 5 miliarde de euro. Intr-un an de zile am avut o crestere de 1,3 miliarde de euro si cred ca este una semnificativa numai pe un singur program, mai ales ca banii au fost platiti catre beneficiari si rambursati Romaniei de catre Comisia Europeana” a relatat Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin.

Cu toate ca agricultura romaneasca a inregistrat randamente mici ale productiei, din cauza secetei, in 2012 MADR a suplimentat cu 100 de milioane de euro fondurile alocate initial, iar APIA a realizat o infuzie de 6 miliarde de lei.
“ Anul trecut am reusit sa suplimentam bugetul MADR cu 100 de milioane de euro, un fapt fara precedent dupa ’89. Guvernul a aratat ca este preocupat pentru agricultura, nu numai atunci cand aduna recolta, sunt incasari la buget si avem crestere economica. Faptul ca am dat 100 de milioane de euro, intr-un an in care nu am avut o recolta foarte buna, a fost cred un semnal foarte bun pentru mine, dar mai ales pentru fermieri. De asemenea, anul acesta am finalizat prin APIA toate platile, in numai doua luni, respectiv in martie si aprilie, ceea ce inseamna ca a fost o infuzie de 6 miliarde de lei in agricultura romaneasca, desi eu as spune chiar in economia romaneasca, pentru ca o astfel de suma a fost investita si a stimulat consumul, dar si plata de taxe si impozite la buget. Daca lucrurile arata bine acum se datoreaza si infuziei de bani prin Agentia de Plati. Este prima data cand agentia reuseste sa plateasca atat de repede toate fondurile pe care le-a avut la dispozitie” a clarificat Daniel Constantin.

Conform datelor APDRP, au fost depuse, pana la sfarsitul lunii aprilie, aproximativ 141 de mii de proiecte de investitii care ating un buget de 17,92 miliarde de euro, solicitat din fonduri europene.
Fondurile totale angajate prin PNDR pentru dezvoltarea mediului rural ating valoarea de 5,21 miliarde de euro. Beneficiarii au primit 4,94 miliarde de euro, din care 2,78 miliarde de euro pentru proiecte de investitii si 2,16 miliarde de euro pentru plati compensatorii facute de Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h








Sursa foto: www.sxc.hu
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016