Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romania a avut in noiembrie a sasea crestere anuala a preturilor la producator din UE, de 7,3%


Romania a avut in noiembrie 2010 una dintre cele mai mari cresteri ale preturilor productiei industriale din Uniunea Europeana, de 7,3%, fata de aceeasi luna din 2009, fiind pe locul sase in UE dupa acest indicator, in timp ce, pe ansamblul blocului comunitar, preturile productiei au sporit cu 4,8%.
Cea mai mare crestere a preturilor productiei industriale din Uniunea Europeana, de 14,8%, a fost inregistrata in Malta, arata datele publicate miercuri de Eurostat. Cresteri semnificative fata de preturile din noiembrie 2009 au mai fost inregistrate si in Bulgaria, de 11,1% si Ungaria, de 10,7%.

Scadere a preturilor productiei industriale fata de noiembrie 2009 s-a inregistrat doar in Slovacia, de 1,1%.

In noiembrie, preturile productiei industriale s-au majorat in zona euro cu 4,5% si cu 4,8% pe ansamblul blocului comunitar, fata de aceeasi luna din 2009.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

Preturile din sectorul energetic au crescut in a unsprezecea luna din 2010 cu 8,9% in UE si cu 8,8% in zona euro fata de luna similara a anului anterior. In noiembrie s-au scumpit si bunurile intermediare, cu 5,8%, atat in UE, cat si in zona euro, iar bunurile de folosinta indelungata s-au scumpit cu 1,5% si in UE si cu 1,4% in zona euro.

Pe de alta parte, preturile bunurilor de uz curent au crescut cu 1,7% in UE, respectiv cu 1,5% in zona euro, iar bunurile de capital au inregistrat o crestere a preturilor de 1% in blocul comunitar si de 0,8% in zona euro.

Fata de octombrie, preturile productiei industriale au inregistrat o usoara crestere, de 0,3% in zona euro si de 0,5% la nivelul intregului bloc comunitar. Cele mai insemnate cresteri au fost inregistrate de Irlanda si Grecia, ambele cu 1,3%. In Romania, cresterea a fost de 0,8%.

Singura scadere fata de luna precedenta a fost consemnata in noiembrie in Cipru, de 0,7%.

Preturile bunurilor de folosinta indelungata au crescut cu 0,2% in zona euro si cu 0,1% in UE, in timp ce preturile la bunurile intermediare au crescut cu 0,2% in zona euro si cu 0,3% in UE in luna noiembrie fata de luna precedenta.

Preturile bunurilor de uz curent au crescut cu 0,2% in zona euro si tot cu 0,3% pe ansamblul blocului comunitar, iar bunurile de capital s-au ieftinit cu 0,1% atat in UE, cat si in zona euro. In comparatie cu octombrie 2010, preturile din sectorul energetic au crescut in UE cu 1,3%, iar in zona euro cu 0,9%.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016