Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romania a cerut Europei mai multi bani pentru tinerii ferrmieri

romania-a-cerut-europei-mai-multi-bani-pentru-tinerii-ferrmieri

Romania a cerut in cadrul consiliului AGRIFISH (reuniunea ministrilor agriculturii si pescuitului din UE) marirea la 5% a procentului din platile directe utilizate pentru platile suplimentare catre tinerii fermieri din pilonul I al Politicii Agricole Comune (PAC) si cresterea pana la 100 de hectare a suprafetei agricole pentru care se acorda prime de instalare in agricultura in cadrul pilonului II, a declarat marti secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, Achim Irimescu, informeaza Agerpres.


Secretarul de stat Achim Irimescu precizeaza ca doua sunt aspectele importante privind platile suplimentare catre tinerii fermieri discutate in cadrul propunerii de regulament privind platile directe, respectiv cele privitoare la procentul acestora si la obligativitatea aplicarii lui.

"Romania a sustinut propunerea comisarului Dacian Ciolos privind necesitatea aplicarii obligatorii, pentru ca sunt cateva state care nu se confrunta cu probleme foarte mari ale tineretului, cum ar fi Germania si Franta, dar restul tarilor au in general probleme cu stabilirea tinerilor in agricultura, Romania fiind probabil printre cele mai afectate. si, in acest sens, noi am sustinut pozitia comisarului, impreuna cu state ca Portugalia, Spania, Bulgaria si speram ca in final sa fie o minoritate de blocaj care sa impuna propunerea comisarului Ciolos, aplicarea obligatorie", a declarat oficialul roman.

Al doilea aspect ar fi majorarea plafonului, in conditiile in care in prezent propunerea comisarului Ciolos prevede ca 2% din platile directe se utilizeaza pentru platile suplimentare catre tinerii fermieri in primul pilon al PAC. "Noi am cerut sa creasca pana la 5% procentul platilor directe suplimentare catre tinerii fermieri. Concret, conform calculelor noastre, daca Romania va avea, in 2016, 1,9 miliarde de euro pe an plati directe, 2% din aceasta suma se va acorda pentru plati suplimentare tinerilor fermieri. Noi am cerut ca aceasta suma sa creasca pana la 5%, pentru a permite incurajarea mai multor tineri", a precizat Achim Irimescu.

Propunerile de reformare a PAC privesc si masurile de stimulare din pilonul II, care prevad deja stimulente pentru tinerii fermieri, cum ar fi pentru stabilirea in agricultura "cu prime de instalare care ajung la 40.000 de euro in Romania si care in perspectiva urmatoare ar putea urca la 70.000 de euro pentru cumpararea de utilaje".

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


"Dar propunerea actuala vizeaza acordarea a 25% in plus. De exemplu, un fermier roman care va lua in 2016 200 de euro daca are pana in 40 de ani si este in primii cinci ani de la instalare in agricultura mai primeste 25% din plati, deci va primi 250 de euro in loc de 200 de euro la hectar. Comisarul a propus ca aceasta schema sa se aplice pentru suprafetele de pana la 25 de hectare, dar noi si alte state membre am cerut sa creasca pana la 100 de hectare. 100 de hectare apreciem noi ca nu este o ferma mare si ii incurajam pe tineri sa se stabileasca in ferme de dimensiuni economice mai bune", a mai spus secretarul de stat din Ministerul Agriculturii.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016