Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romania a primit si anul acesta derogare pentru folosirea neonicotinoidelor

romania-a-primit-si-anul-acesta-derogare-pentru-folosirea-neonicotinoidelor

Prin urmare, fermierii vor putea folosi aceste substante si in campania de primavara care se apropie, desi decizia nu este pe placul apicultorilor, care se plang ca neonicotinoidele sunt foarte toxice si le omoara albinele.


Laurentiu Baciu, liderul LAPAR a anuntat in cursul acestei saptamani ca romania a obtinut o noua derogare pentru folosirea in agricultura a neonicotinoidelor, decizie pe care fermierii o asteptau cu nerabdare de ceva vreme.
 
Vestea nu poate decat sa ii bucure pe fermieri, mai ales ca aceasta derogara a venit la timp, inainte de inceperea lucrarilor in campania de primavara. Multi se temeau ca Romania nu va mai primi derogarea de la autoritatile europene, sau ca aceasta va veni prea tarziu pentru ca substantele sa mai poata ajuta culturile de porumb si folarea soarelui ce se vor infiinta in primavara.
 
„In baza notificarii pe care am facut-o, Romania a primit din nou o derogare de la Bruxelles pentru ca anul acesta sa tratam semintele de floarea-soarelui si porumb cu neonicotinoide. Acest lucru inseamna ca directivele de la Bruxelles nu sunt atat de incrancenate, asa cum incearca unii sa sublinieze. Este important ca oficialii europeni au inteles fenomenul, si anume ca Romania se afla intr-o situatie ceva mai speciala fata de alte tari deoarece se confrunta cu atacuri frecvente ale daunatorului Ratisoara porumbului. O samanta netratata, mai ales in zona de centru-sud si sud-est a tarii, ar insemna o cultura ratata. Sunt in joc milioane de hectare”, a dclarat Laurentiu Baciu, citat de stiriagricole.ro.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Acesta a mai precizat ca intarzierea primirii acesrtei derogari s-a datorat demersurilor facute de unele grupuri de apicultori, nemultumiti de faptul ca utilizarea acestor substante in agricultura le afecteaza efectivele de albine.
 
De altfel, multi apicultori sunt impotriva folosirii acestor substante si au cerut in nenumarate randuri ca utilizarea acestora sa fie interzisa si in romania, asa cum se intampla si in cele mai multe tari europene, existand chiar si o directiva UE in acest sens. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016