Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romania ar putea obtine derogare pentru taxarea inversa in sectorul alimentar doar la cateva produse


Tara noastra ar putea obtine aprobare pentru aplicarea taxarii inverse in sectorul alimentar doar la anumite produse, precum cereale si legume-fructe, dar raspunsul ar putea dura chiar si mai mult de un an, au declarat, pentru NewsIn, surse din cadrul Ministerului Finantelor Publice.
Astfel, taxa pe valoare adaugata (TVA) va fi achitata la finalul lantului de productie, respectiv la achizitionarea produsului.

"Nu am primit inca un raspuns oficial. Probabil, vom obtine derogare pentru anumite produse, precum cereale si legume-fructe, dar problema este ca raspunsul poate veni foarte tarziu.

Procedura poate sa dureze si mai mult de un an, iar Romania are nevoie acum de aplicarea acestor masuri", au spus sursele.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

In acest moment sunt doua cereri formulate de catre autoritatile din Romania si care asteapta avizul.

Una dintre acestea a fost formulata cu noua luni in urma si vizeaza taxarea inversa la cereale, iar cealalta a fost formulata acum trei saptamani pentru cereale, plante tehnice, legume, fructe, carne, zahar, faina, paine si produse de panificatie.

Pana in prezent, Romania a obtinut aprobare pentru taxare inversa la lemn.

Reprezentatii mediului de afaceri sustin, insa, ca sansele de a obtine o derogare de la regulile Uniunii Europene (UE) sunt minime.

Astfel, presedintele Patronatului Roman din Industria de Morarit, Panificatie si Produse Fainoase (ROMPAN), Aurel Popescu, a declarat joi, pentru NewsIn, ca ministrul finantelor, Sebastian Vladescu, i-a transmis ca masura nu se va aplica intrucat nu va primit acceptul de la institutiile din UE.

"A fost notificarea facuta catre Bruxelles, iar in baza acestei notificari, Comisia Europeana a trimis trei delegati la Bucuresti, care au vrut sa vada de ce trebuie aceasta taxare inversa.

Dupa discutiile avute cu Ministerul Finantelor, au vrut sa discute si cu mediul de afaceri.

Ne-au chemat pe noi, 3-4 presedinti de asociatii reprezentative si, la sfarsit, ne-au spus ca ne inteleg doleanta, dar ca pentru realizarea ei este nevoie de consens in cadrul UE.

Fapt pentru care, a doua zi, in 16 iulie, am avut o intrevedere cu domnul ministru Vladescu, in ideea de a-l ruga sa faca lobby pe linga ceilalti ministri de finante.

Insa el ne-a spus sa discutam la trecut despre aceasta taxare inversa, intrucat nu putem obtine consensul", a spus Popescu.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016