Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romania in top 10 mondial, in ceea ce priveste consumul de vin pe cap de locuitor

romania-in-top-10-mondial-in-ceea-ce-priveste-consumul-de-vin-pe-cap-de-locuitor

Confirmarea vine de la Catalin Paduraru, reprezentantul Romaniei la Organizatia Internationala a Viei si Vinului.


Romania este un jucator important pe piata mondiala a vinului, evidentiindu-se atat din punct de vedere al productiei cat si din punctul de vedere al calitatii vinului, fapt confirmat cu ocazia numeroaselor manifestari de profil, in cadrul carora vinurile romanesti au primit cele mai alese distinctii.
 
Astfel stand lucrurile, nu e de mirare ca tara noastra se afla si printre primele zece din lume in ceeea ce priveste consumul de vin fiscalizat, statisticile recente consemnand un consum de 24 de litri pe cap de locuitor. Informatia vine din partea unnei surse cat se poate de autorizate, mai precis Catalin Paduraru, reprezentantul Romaniei la Organizatia Internationala a Viei si Vinului.
 
Prezent in week-end la deschiderea celei de-a 11-a editii a Targului International de Vinuri, GoodWine, de la Romexpo, acesta a declarat ca „in momentul de fata, din pacate, nu finanteaza nimeni studii de piata serioase. Neexistand bugete, exista numai o serie de simulari de sondaje. Consumul fiscalizat in Romania este de 24 de litri pe cap de locuitor, ceea ce ne situeaza pe locul noua. Dintre acestia, 15 la suta sunt vinuri peste medie; Super premium sau premium, este greu de definit. Pe zona urbana, ramanem cu un comportament de consum similar celui din Europa, deci putem spune ca suntem undeva la 5 la suta din consumul fiscalizat pe vinuri premium si super premium”.
 
Acesta a mai precizat ca la ora actuala, consumul este in crestere, in special consumul fiscalizat, iar preferatele consumatorilor romani sunt, cum este si firesc, soiurile autohtone. Totodata, aceste soiuri sunt foarte apreciate si pe pietele externe, Romania exportand cantitati importante de vinuri catre piete mature din SUA, Canada, Germania, China, Japonia, Israel, Polonia. „Cele mai bine vandute la export sunt cupajele dintre soiurile autohtone si cele straine, iar piata HoReCa este si ea in crestere” a mai precizat in acest context Catalin Paduraru.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
La targul GoodWine, desfasurat la Bucuresti in perioada 25-27 aprilie, la dispozitia vizitatorilor s-au aflat peste 1.000 de soiuri de vinuri provenite de la aproximativ 100 de producatori locali si din Franta, Italia, Bulgaria, Chile, Argentina, Africa de Sud, Republica Moldova, peste 500 de soiuri fiind lansate in prermiera pe piata romaneasca.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016