Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romania Libera: Mieii romanesti, prea mici pentru Pastele din UE


Italienii, grecii si turcii nu vor putea importa prea multi miei crescuti de ciobanii din Marginimea Sibiului, deoarece vor fi prea mici de Pasti si nu vor depasi, multi dintre ei, greutatea de 6-7 kilograme fiecare, a declarat marti, pentru Agerpres, dupa intalnirea cu oierii, dr Ioan Pentea, purtator de cuvant al Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA).
"In acest an, Sarbatoarea Pascala este prea devreme, ceea ce va fi o problema pentru oieri pentru a vinde mieii la intern, exportul fiind amanat pentru luna mai si la toamna. Vom avea miei prea mici de Pasti, de doar 6-7 kilograme, probabil care se vor vinde cu greu si in pietele de la noi, cu preturi intre 16 si 18 lei kilogramul. In viu, kilogramul de carne de miel poate fi de 8-9 lei, la fel ca anul trecut", a precizat Ioan Pentea.

Cei aproape 9.000 de oieri din judetul Sibiu detin peste o jumatate de milion de oi si berbeci, din care 60.000 de miei pentru Pasti, majoritatea in localitatile din Margimimea Sibiului, Jina si Tilisca. Cei mai instariti oieri din Marginimea Sibiului, cei din Poiana, si nu numai, au turme de zeci de mii de oi care nu vor paste insa in judetul Sibiu, ci in Banat si in sudul tarii, mai ales in Tulcei, unde au inchiriat terenuri. Pentru ca mieii nu vor cantari, majoritatea, mai mult de 6-7 kilograme, fiecare, oierii nu vor putea face export in acest an in tari precum Italia, Grecia sau Turcia. Italienii, grecii si turcii cer in fiecare an, miei sibieni, de cel putin 12 kilograme fiecare, pentru care plateau in 2009, 9 lei pe kilogram, la viu.

"In 2009, au fost exportati din judetul Sibiu 30.000 de miei. In acest an, probabil se vor exporta in luna mai si la toamna, cand mieii vor fi mai mari. Important este sa protejam producatorii, pentru ca produsele ecologice se prapadesc fara ajutor. Acum, cel mai mult castiga cei care fac negotul cu miei, intermediarii", a spus dr. Ioan Pentea, purtator de cuvant al DSVSA.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

In prezent, cei 8.800 de proprietari de oi din judetul Sibiu traiesc doar din comercializarea de telemea, care s-a scumpit destul de mult, ajungand pe piata, la 20 de lei kilogramul. Vanzarea de carne de miel de Pasti, reprezinta in continuare o sursa foarte importanta de profit, pentru oierii sibieni, in conditiile in care acestia nu isi mai pot comercializa lana, pentru ca nu mai are cautare la noi, iar laptele de oaie nu este valorificat la adevarata valoare in cele 107 centre autorizate din judet.

Citeste mai mult in Romania Libera.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016